kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.116
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

İngilizlerin, yaz tatillerinde pasaportların zamanında yenilenmesi için ‘sayılı günler kaldı’

İngilizlerin, yaz tatillerinde pasaportların zamanında yenilenmesi için ‘sayılı günler kaldı’
04.05.2022
0
A+
A-

İngiliz seyahatçiler, yaz tatilleri için geçerli bir seyahat belgesine sahip olduklarından emin olmak istiyorlarsa, pasaportlarını yenilemek veya yeni bir pasaport başvurusunda bulunmak için bir haftadan biraz fazla bir süre kaldı. İngiliz pasaport dairesi son haftalarda başvurularla dolup taşıyor ve bu da 10 haftaya varan bekleme sürelerine yol açıyor.

Hükümet, tatilcileri pasaportlarının süresi dolacaksa “mümkün olan en kısa sürede” başvuru göndermeleri konusunda uyardı. İçişleri Bakanı Kevin Foster, Nisan ayında sadece bir ayda bir milyon pasaport başvurusu alındığını söyledi. Milletvekillerine “Bunu bağlam içine koymak için, genellikle bir yılda yedi milyonla uğraşıyoruz” dedi.

“İnsanlara bunun çok, neredeyse eşi görülmemiş bir talep artışı olduğunu tavsiye ediyoruz ve eğer insanlar bu yaz seyahat etmeyi planlıyorlarsa, başvurularını mümkün olan en kısa sürede almalarını tavsiye ediyoruz.” HM Pasaport Bürosu, ortalama bekleme süreleri bundan daha kısa olmasına rağmen, “pasaportunuzu almak için 10 haftaya kadar izin verilmesi” konusunda uyarıyor.

Yeni bir Birleşik Krallık pasaportu almak için ortalama bekleme süresini izleyen bir web sitesi olan Passportwaitingtime.co.uk’ye göre, bir yetişkin yenileme için ortalama süre şu anda 25.87 gün (3.7 hafta), ilk yetişkin pasaportu ise 41.8 güne yükseldi ( Altı hafta). İlk çocuk pasaportu ortalama 39,29 gün (5,6 hafta), yenileme işlemleri ise ortalama 27,75 gün (dört hafta) sürmektedir. Bazı gezginler seyahat belgelerini almak için çok daha uzun bekleme süreleri bildirdiler.

Barnsley East İşçi Milletvekili Stephanie Peacock, Ocak ayında kızının pasaport başvurusunu yapan ve henüz beş ay sonra alamayan bir annenin durumunu anlattı. Birçok okul için 25 Temmuz’dan itibaren başlayan ve ailelerin 23 Temmuz’dan itibaren yurtdışına gidecekleri anlamına gelen yaz tatilinden geriye doğru sayarsak, okulların dağılmasından önceki 10 haftalık tatil 13 Mayıs’tır.

Yaz tatilinin ilk haftası için zamanında geri almalarını garanti etmek istiyorlarsa, seyahat edenler bu tarihe kadar pasaport başvurularını almalıdır. İngilizler, premium veya bir haftalık hızlı uygulama hizmetlerini kullanmak için daha fazla ödeyerek daha hızlı geri dönüş elde edebilir. Ancak, bunlar bile son zamanlarda talepteki artış nedeniyle sorunlardan etkilendi. Endişeli tatilcilerin yurtdışı seyahatlerinden önce seyahat belgelerini yenilemeye çalışması nedeniyle hızlı servis geçen hafta çöktü.

Raporlar, pasaportappointment.service.gov.uk sitesinin Nisan ayının sonunda iki gün boyunca kapalı olduğunu öne sürdü. Gezginler hızlı bir randevu almak için tıkladıklarında şu mesaj belirdi: “Sistem meşgul. “Üzgünüz, şu anda bu hizmet için yüksek talep yaşıyoruz ve sistem meşgul. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.”

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.