kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5882
EURO
34,7786
STERLIN
40,4270
BITCOIN
$63.704
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Londra kan gölü oldu

Londra kan gölü oldu
25.04.2022
0
A+
A-

Bir hafta içinde bıçakla yaralanmış iki kişi, üç bıçaklama olayı, bir kurşunlama ve asit saldırısıyla ölü bulundu.

Geçen hafta sonundan bu yana, Paskalya’nın uzun hafta sonu sonrasında başkent genelinde şiddet içeren bir suç dalgası yaşandı. Metropolitan Polisi, Londra Ambulans Servisi ve diğer acil servisler, hava iyileştikçe ve Londra daha yoğun hale geldikçe, artan sayıda ciddi olaya çağrıldı.

Londra Gazete, bu hafta meydana gelen tüm trajik olayların bir özetini derledi.

King’s Cross üçlü bıçaklama

Pentonville Yolu üzerinde 19 Nisan Salı sabahı erken saatlerde Kings Cross tren istasyonunun yakınında meydana gelen ciddi bir olayda üç kişi bıçaklandı. 20, 20 ve 23 yaşlarındaki üç erkek,  Polis ve sağlık görevlilerinin Kuzey Londra’daki Pentonville Yolu üzerinde bıçaklanma raporlarına yanıt vermesinin ardından sabah 5.30’dan hemen sonra hastaneye kaldırıldı.

Newham cinayet

Yine Salı günü polis, Newham’daki Hudson Close’da bir bıçaklama vakası ihbarına çağrıldı. Olay yerine saat 15.20 gelen polis ekipleri, bir yerleşim yerinde bıçakla yaralanmış 20 yaşında bir adam buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı çalışmalara rağmen şahsın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

Camide saldırı

Daha sonra 19 Nisan’da East Ham’daki bir camide gönüllüler, evsiz ve savunmasız insanları için yemek hazırlarken, 15 kişilik bir grup tarafından saldırıya uğradı. Polis, saat 21:06’da Pilgrims Way’e çağrıldı, ancak saldırganlar kaçmıştı.

Görgü tanıkları, tahta direkler, bira şişeleri, floresan lamba tüpleri ve taşlarla silahlanmış yaklaşık 15 erkek olduğunu söyledi. Şüphelilerden birinin binanın dışında bir çöp kutusunu yakmaya çalıştığı bildirildi.

Hyde Park 420 esrar etkinliğinde adam vahşice kadını dövdü

Her yıl düzenlenen bir esrar etkinliğinde, 20 Nisan Çarşamba günü, birden fazla tutuklama ve iki şiddetli olayla sona erdi. Polis, 10 kişiyi tutukladığı belirtildi.

Bir Met Polisi sözcüsü, tutuklamaların saldırgan silah, birinin bıçak bulundurmak, ikisinin kavga, birinin polise saldırmak, ikisinin A Sınıfı uyuşturucu bulundurmak, birinin B Sınıfı uyuşturucu bulundurmak ve birinin de silah bulundurmaktan olduğunu doğruladı.

Aynı etkinlikte bir adam, genç bir kadının yüzüne birden fazla yumruk attı. Diğerleri ise bu vahşi saldırıyı izledi, güldü ve telefondan çekti. Bu olayla ilgili bir tutuklama olmadığı aktarıldı.

Adam bıçakla yaralanmış halde ölü bulundu

Polis 21 Nisan Perşembe günü saat 18.29’da Croydon’daki Leslie Grove Place’deki bir adrese çağrıldı ve 39 yaşında bıçak yaraları olan bir adam buldu. Olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

Güpegündüz asit saldırısı

22 Nisan Cuma günü öğleden sonra Notting Hill Gate Metro İstasyonu’nun dışına genç bir çocuğun yüzüne aşındırıcı bir sıvı atıldığı düşünülüyor. Polis, yoğun bir cadde üzerinde saldırı olay yerine geldi ve bir genç kızı ağır bedensel zarar şüphesiyle tutuklayarak gözaltına aldı. Londra Ambulans Servisi’nden sağlık görevlileri, saat 3’ten hemen sonra polise katıldı ve ‘asit saldırısı’ kurbanı olan çocuğu tedavi etti. Polis soruşturmaları devam ediyor.

Lewisham silahlı olay – genç kız yaralandı

Polis, 23 Nisan sabahın erken saatlerinde Lewisham’daki Lucas Caddesi’ne, sakinlerin beş el silah sesi ve ardından “bağırma ve çığlık” duyması üzerine olay yerine çağrıldı. Bir genç kız yaralandı.

Elephant and Castle’da  pala saldırısı

Londralılar 23 Nisan Cumartesi öğleden sonra Elephant and Castle’da bir sokağa ‘palalı saldırı’ tanık olduktan sonra dehşete düştüler. Londra metro istasyonunun önünde çekiç ve pala kullanan haydutlar tarafından bir adamın saldırıya uğradığı bildirildi. Motosiklet hırsızlığına teşebbüs olduğu düşünülen olay, akşam 18.20 sıralarında Elephant and Castle metro istasyonunun dışında meydana geldi.

Bermondsey’de 4 kişi bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu

Londra’nın güneydoğusundaki bir evde dört kişi bıçaklanarak öldürüldü. Üç kadın ve bir erkekten oluşan kurbanların hepsinin, 25 Nısan Pazartesi günü erken saatlerde Bermondsey, Delaford Road’daki olay yerinde öldüğü açıklandı.

Acil servis ekiplerinin müdahalesine rağmen yaralıların olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Bir adam cinayet şüphesiyle tutuklandı ve gözaltında tutulduğu güney Londra polis karakoluna götürüldü.

ETİKETLER: , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.