kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5334
EURO
34,8134
STERLIN
40,4597
BITCOIN
$64.633
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

İngiliz milletvekili, tecavüze uğradığını ve trans olduğunu açıklandı

İngiliz milletvekili, tecavüze uğradığını ve trans olduğunu açıklandı
30.03.2022
0
A+
A-

MUHAFAZAKÂR milletvekili, tecavüz ve şantaj deneyimlerini ortaya koyan son derece kişisel bir Twitter gönderisinde trans olduğunu duyurdu. Bridgend Milletvekili Jamie Wallis, kendisine cinsiyet disforisi teşhisi konduğunu belirterek, “Çok küçük bir çocuk olduğumdan beri böyle hissediyorum” dedi. Wallis ayrıca 2020’de bir şantaj girişimi, geçen Eylül’de internette tanıştığı bir adam tarafından tecavüze uğradığı bir olay ve Kasım ayında olay yerinden kaçtığı bir araba kazası da dâhil olmak üzere travmatik olayların bir kataloğunu detaylandırdı.

Siyasi yelpazenin dört bir yanından milletvekilleri, Twitter açıklamasının ardından destek mesajları gönderdi.  Başbakan Boris Johnson paylaşım hakkında “çok büyük bir cesaret gerektireceğini” dedi ve  destekleyici bir tweet yayınladı: “Cesaretiniz için teşekkür ederim Jamie Wallis, şüphesiz başkalarını da destekleyecektir.”

Wallis, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Ben transım. Daha doğrusu olmak istiyorum. Cinsiyet disforisi teşhisi kondu ve çok küçük bir çocukken bu şekilde hissettim. Bunu seninle paylaşmaya hiç niyetim yoktu. Her zaman bunu yüksek sesle söylemeden önce siyaseti bırakacağımı hayal etmiştim.”

Wallis yaptığı açıklamada, Nisan 2020’de “biri bana şantaj yaptı, beni babama ifşa etti ve diğer aile üyelerine fotoğraf gönderdi” diyerek “sessiz kalmaları için 50.000 sterlin” talep etti. Wallis, adamın suçunu kabul ettiğini ve iki yıl dokuz ay hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

Ekledi: “Bir süre, bir şeylere devam edip devam edebilecekmişim gibi görünüyordu. Milletvekili olmak ve böyle bir şeyi saklamak her zaman zor olacaktı ama kibirli bir şekilde buna hazır olduğumu varsaydım. Ben değilim. Birkaç ay önce, Eylül’de internette tanıştığım biriyle ‘oldum’ ve prezervatif takmayacağı için ‘hayır’ dediğimde bana tecavüz etmeyi seçti. Bu olaydan beri kendimde değilim ve asla iyileşeceğimi sanmıyorum. Bu asla unutacağınız bir şey değildir ve asla devam edeceğiniz bir şey değildir. O zamandan beri işler gerçekten sarpa sardı. İyi değilim. 28 Kasım’da arabama çarptığımda olay yerinden kaçtım. Bunu çok korktuğum için yaptım. TSSB’m var ve açıkçası ne yaptığım hakkında hiçbir fikrim yok, ancak ezici bir korku hissine kapıldım. Kaçmış gibi göründüğüm için üzgünüm.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.