kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5417
EURO
34,9466
STERLIN
40,7462
BITCOIN
$63.677
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Sadiq Khan, Ultra Düşük Emisyon Bölgesi’ni tüm Londra’ya genişletme planını açıkladı

Sadiq Khan, Ultra Düşük Emisyon Bölgesi’ni tüm Londra’ya genişletme planını açıkladı
07.03.2022
0
A+
A-

Londra’nın Ultra Düşük Emisyon Bölgesi (Ulez), belediye başkanı Sadiq Khan’ın kirliliği ve tıkanıklığı azaltmak için açıkladığı planlar kapsamında tüm şehri kapsayacak şekilde genişletilecek. Khan, Transport for London’dan (TfL) planın sınırlarını Kuzey ve Güney Dairesel Yollardan gelecek yılın sonuna kadar Londra’nın tamamına genişletme konusunda danışmasını istedi. Asgari emisyon standartlarına uymayan araçların sürücülerinden Ulez bölgesine giriş için günlük 12,50 pound ücret alınır.

Belediye başkanlığı, sınırların planlandığı gibi genişletilmesi durumunda ortalama bir günde 135 bin aracın etkileneceğini tahmin ediyor. Bir aracın ücretten sorumlu olup olmadığı, ne kadar nitrojen dioksit (NO2) yaydığına bağlıdır. NO2 akciğerlere zarar verir ve astım, akciğer ve kalp hastalığı gibi mevcut durumları şiddetlendirebilir. Dizel otomobillerin ücretten muaf olması için genellikle Eylül 2015’ten sonra tescil edilmiş olmaları gerekirken, 2005’ten itibaren tescil edilen çoğu benzinli model de muaftır.

Khan, en temiz araçlar dışındaki tüm sürücüleri etkileyecek olan bir Temiz Hava Yükü getirmeyi reddetti. Ayrıca, Londra dışında kayıtlı araç sürücülerinden başkente girmek için ücret talep etme teklifinde bulunmayacak. Londra’nın güneydoğusundaki Forest Hill Okulu’nu ziyaretinde Ulez genişleme planını açıklayan belediye başkanı, artan yaşam maliyetinin kararında önemli bir faktör olduğunu, ancak insanların daha fazla ödeme yapmaları için “bunun haklı olduğuna kesinlikle ikna olduğunu” ve “hayat kurtarmak ve Londralıların sağlığını koruma amaçlı” olduğunu vurguladı.

“Ulez’i Londra geneline genişletme önerisinin, bir bütün olarak Londralılar üzerindeki potansiyel finansal etkiye kıyasla emisyonlar ve tıkanıklık üzerinde en büyük etkiye sahip olacağına inanıyorum. Ayrıca, düşük gelirli Londralılara, engelli Londralılara ve işletmelere yardımcı olmak için mümkün olan en büyük hurda planını sunmayı teklif ediyoruz.”

Ulez, Congestion Charge alanından yalnızca Ekim 2021’de Kuzey ve Güney Dairesel yollarına genişletildi. Ancak Khan, “hala genç Londralıların akciğerlerine kalıcı olarak zarar veren ve her yıl binlerce ölüme yol açan çok fazla toksik hava kirliliği olduğunu” söyledi.

Belediye meclisi genelinde Tf’den, ne kadar kapsamlı incelenebilecek, yetiştirilecek yükseklikte ve toplu taşımaya erişime yönelik olarak amaçlanan mil başına nasıl ücretlendirilebileceğini isteyebiliyor. Ancak bir Belediye Binası, böyle bir plan için gerekli olduğunu belirtiyor. RAC yol hükümeti başkanı Nicholas Lyes, Ulez’in genişletilmesinin “belediye başkanının daha önce tartıştığı tartışmalara göre tercih edilir” olduğunu söyledi. Ancak “uyumlu araçlara için yeterli zamana” sahip çıkmakta olan “hayati” olduğu konusunda uyardı.

Konumlandırma şirketi TomTom’un trafik Andy Marchant, düşük kullanım bölgelerinin şehirlere yönelik büyümeden caydırıcılığı, ancak elektrikli araçlar (EV’ler) daha yaygın hale getirildikçe “daha az temel” hale gelecek konusunda uyardı. “EV’ler norma geldiğinde, şehirlere içine girmelerini uygulamaa sınırlamalar olmayacak” dedi. Bunun, sıfır egzozuse safra, şehir içinden üretilebilir yol açma olasılığı var.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.