kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4729
EURO
34,9500
STERLIN
40,6480
BITCOIN
$64.557
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Child Tax talep eden bazı aileler, HMRC’ye binlerce ödeme yapmak zorunda kalacak

Child Tax talep eden bazı aileler, HMRC’ye binlerce ödeme yapmak zorunda kalacak
01.03.2022
0
A+
A-

50 bin pound’un üzerinde kazanıyorsanız ve Çocuk Yardımı (Child Tax) alıyorsanız, parayı devlete geri ödemeniz gerekir.

Nisan, Ulusal Sigorta’ya yapılacak zamların planlandığı, enerji fiyatlarının yükseleceği ve olası belediye vergisi artışlarının beklendiği bir ay olacak. Birçoğunun Çocuk Parası ödemelerinin bir kısmını geri ödemesi beklendiğinden, aile cüzdanları üzerindeki baskılar bir milyondan fazla kişi için artabilir.

Geri ödeme, finans uzmanlarının araştırmaların etkilenecek birçok ailenin kuraldan habersiz olduğunu gösterdiğini söylemesiyle Nisan ayında başlayacak. Geri ödemeler, Ocak 2013’te uygulamaya konan ve az bilinen Yüksek Gelirli Çocuk Yardım Ücreti (HICBC) nedeniyle gereklidir.

Bu, geliri 50 bin pound’un üzerinde olan ve Çocuk Yardımı alan veya eşi bunu alan herkes için geçerli olan bir vergidir. 2022/23’te vergiden beşte birden fazla olan 1,6 milyon ailenin etkileneceği tahmin ediliyor.

HMRC şöyle açıkladı: “Ücreti ödemek zorunda olan herkesin, kendisinin veya eşinin almaya hak kazandığı Çocuk Yardımı’nın bir kısmına veya tamamına eşdeğer bir miktarı ödemesi gerekecektir.

“Geliri 50 bin pound ile 60 bin pound arasında olan vergi mükellefleri için vergi yükü kademeli olarak artıyor. Ödenecek miktar, bireyin düzeltilmiş net gelirine ve davacının hak sahibi olduğu Çocuk Yardımı miktarına bağlıdır. Düzeltilmiş net gelir, toplam vergilendirilebilir gelir eksi belirli vergi indirimleri, örneğin ticari zararlar (serbest meslek sahipleri için), Hediye Yardım bağışları ve emeklilik katkıları. Ücret, her yıl 50 bin pound üzerindeki her 100 pound gelir için bir ailenin Çocuk Yardımı’nın yüzde birine eşittir. Bir bireyin geliri 60 pound üzerindeyse, ücret toplam Çocuk Yardımı tutarına eşit olacaktır. Aileler, ne kadar vergi ödemek zorunda kalabileceklerini hesaplamak için Çocuk Parası hesaplayıcısını kullanabilirler.”

Ancak NFU Mutual’ın yeni araştırması, çoğu insanın Çocuk Yardımını geri ödemeleri gerekebileceğini bilmediğini ve katılımcıların yüzde 84’ünün Yüksek Gelirli Çocuk Yardımı Ücretinin varlığından habersiz olduğunu buldu.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.