kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5026
EURO
34,9702
STERLIN
40,7396
BITCOIN
$63.472
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı bulutlu
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

DVLA uyardı: ”Araba verginizi ödemeyi unutursanız bin pound para cezasına çarptırılabilirsiniz”

DVLA uyardı: ”Araba verginizi ödemeyi unutursanız bin pound para cezasına çarptırılabilirsiniz”
01.03.2022
0
A+
A-

Sürücü ve Araç Ruhsatlandırma Kurumu (DVLA), tüm sürücüleri Nisan ayında ödenmesi gereken araba vergisi konusunda uyardı. DVLA, Twitter’da sürücülerin araçlarının zamanında vergilendirildiğinden emin olmalları konusunda uyardı.

Araçlar, aracın seyir defterindeki bir referans numarası kullanılarak DVLA’nın web sitesi aracılığıyla çevrimiçi olarak vergilendirilebilir. DVLA’dan yakın zamanda bir hatırlatma (V11) veya “son şans” uyarı mektubu alan kişiler de verilen referans numarasını kullanabilirler. Onsuz sürüş yakalanan herhangi bir sürücü 1.000 pound ‘a kadar para cezasına çarptırılabilir.

Sürücüler, muaf olanlar da dahil olmak üzere herhangi bir ödeme yapmak zorunda olmasalar bile araçlarını vergilendirmek zorundadır. DVLA ayrıca sürücüleri, araçlarına vergi vermeden ve yolları kullanmadan önce tüm yasal yükümlülükleri yerine getirdiklerinden emin olmaya çağırıyor. Bu, doğru ehliyete sahip olmayı, asgari görüş kurallarını karşılamayı ve araçlarının kayıtlı, vergili ve güncel bir MOT sertifikasına sahip olmasını içerir.

DVLA, Twitter’da şunları yazdı: “Vergisiz araçların saklanması zordur, vergilendirilmesi kolaydır. Aracınızı her zaman zamanında vergilendirmeyi unutmayın.”

Nisan ayında, Araç ÖTV’si (VED) enflasyona paralel olarak artacak ve benzinli veya dizel araç sahibi olmanın maliyetinin yükseleceğini bildiriyor, Express’e göre. Enflasyon Ocak ayında yüzde 5,5’e ulaşırken, uzmanlar bunun Nisan ayına kadar yüzde sekize kadar çıkabileceğini tahmin ediyor.

Bir sürücünün ödediği VED veya araba vergisi miktarı, arabanın kaç yaşında olduğuna ve ne kadar çevre dostu olduğuna bağlı olacaktır. Elektrikli araçlar ilk yıl VED’de hiçbir şey ödemeyecek, diğer tüm otomobil vergi bantları artacak.

Diğer bazı otomobiller, 40 yaşından büyük klasik araçlar ve engelli sürücüler de dahil olmak üzere otomobil vergisinden muaftır. 255 gramın üzerinde CO2 emisyonu üreten araçlar, ilk yıl oranlarının 2.245 pound’dan 2.365 pound’a yükseldiğini görecek.

Çok az emisyon üreten araçlara sahip olanlar, maliyetlerde hiçbir değişiklik veya çok küçük bir artış görmeyecektir. En küçük artış, 76 ila 90 g CO2 salan araçlar için, sürücülerin ilk yıl oranı 115 pound ‘dan 120 pound’ a çıkacak.

Ayni Fayda (BiK) oranları da Nisan 2022’den itibaren yüzde bir artırılacak. Bunun bir sonucu olarak, elektrikli arabalar ve kilometre başına 50 g’ın altında CO2 üreten diğer araçlar artık bir yerine yüzde iki BiK ödeyecek. sent. Diğer tüm araçlar, CO2 seviyelerine bakılmaksızın yüzde bir daha fazla ödeyecek. Bir istisna, BiK oranlarının yüzde 37’de kalmasıyla, km başına 156 gr’ın üzerinde üretim yapan araçlar içindir.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.