kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4976
EURO
34,7684
STERLIN
40,6430
BITCOIN
$63.652
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C

İngiltere yatırımcı vizesini kaldırıyor

İngiltere yatırımcı vizesini kaldırıyor
18.02.2022
0
A+
A-

İngiltere İçişleri Bakanlığı, yabancı yatırımcılara hızlandırılmış daimi oturum hakkı sunan vizenin derhal yürürlükten kaldırılacağını açıkladı.

İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel, en az 2 milyon sterlin yatırım yapanlar için geçerli “Tier 1” vizesinin sonlandırılmasının, kara para ve dolandırıcılığa karşı alınacak sıkı önlemlerin başlangıcı olduğunu söyledi.

BBC türkçe’de yer alan habere göre, yatırımcı vizesi sistemi 2008 yılında, Avrupa Birliği dışından varlıklı insanları İngiltere’de yatırım yapmaya teşvik etmek amacıyla başlatılmıştı. Ancak bu vize türü, suistimale açık olduğu konusundaki endişeler nedeniyle bir süredir inceleme altındaydı.

Ukrayna’yı işgal etme tehdidi nedeniyle, İngiltere’nin Rusya ile bağlarını kesmesi yönünde bakanlar üzerindeki baskıların arttığı bugünlerde, yatırımcı vizesinin kaldırılacağı konusundaki duyurunun gelecek hafta yapılması bekleniyordu.

Fakat bir kaynak bu kararı Çarşamba günü BBC’ye doğruladı ve hükümet, “yeni göçmenlik planının” bir parçası olduğunu söyleyerek bu hamleyi erkene aldı.

“Altın vize” olarak da bilinen yatırımcı vizesi, İngiltere’de 2 milyon sterlin veya daha fazla yatırım yapanlara, aileleriyle birlikte oturma izni sunuyordu.

Bu tip vize sahipleri, ne kadar yatırım yaptıklarına bağlı olarak daha sonra İngiltere’de daimi ikamet için başvurabiliyordu.

2 milyon sterlinlik bir yatırım yapan kişinin daimi oturuma başvurmadan önce beş yıl ikamet etmesi gerekirken 5 milyon sterlinlik bir yatırım ile bu süre üç yıla ve 10 milyon sterlin ile iki yıla iniyordu.

Ancak hükümet, “yolsuzluk yapan yozlaşmış elitlerin İngiltere’ye ulaşma fırsatı olarak gördüğü” bu vizeyi bir an önce sona erdireceğini açıkladı.

“İNGİLİZLERİN GÜVEN DUYMASINI SAĞLAMAK İSTİYORUM”

Bakan Patel, “Göç sistemimizin kötüye kullanılmasına karşı sıfır toleransım var” dedi ve ekledi:

“Yeni göçmenlik planım kapsamında, ulusal güvenliğimizi tehdit eden ve kirli parayı şehirlerimizde dolaştıran yozlaşmış seçkinleri durdurmak da dahil olmak üzere, İngiliz halkının sisteme güven duymasını sağlamak istiyorum.”

Artık yatırımcıların İngiltere’ye yerleşmesi, yaratacağı gerçek istihdama ve somut ekonomik etkilere dayanarak gerçekleşecek.

2 BİNDEN FAZLA RUS ALDI

İngiltere İçişleri Bakanlığı, planın 2008 yılında uygulamaya konmasından bu yana 2 bin 581 Rusya vatandaşına yatırımcı vizesi verdi.

Başvuru sahiplerinin servetlerini nasıl ve ne zaman elde ettiklerine dair kontroller de dahil olmak üzere, yatırımcı vizesi programında zaman içinde çeşitli değişiklikler yapıldı.

Artık bankaların başvuru sahipleri için hesap açmadan önce belirli kontrolleri tamamlamaları gerekiyor.

2020’de Parlamento’nun istihbarat ve güvenlik komitesi, İngiltere’deki Rus etkisine ilişkin bir raporun parçası olarak Tier 1 vizelerinin onayında “daha sağlam” araştırma gerektiğini savunmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.