kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3744
EURO
34,9769
STERLIN
40,9639
BITCOIN
$69.736
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Her altı ofis çalışanından biri istifa etmeyi düşünüyor

Her altı ofis çalışanından biri istifa etmeyi düşünüyor
27.01.2022
0
A+
A-

Yeni bir araştırmaya göre esnek çalışmanın bırakılıp ofise dönüşlerin gerçekleşmesi halinde her altı çalışandan biri istifa edeceğini söylüyor.

Pandeminin başlamasıyla beraber tüm endüstrilerde ve mümkün olan tüm pozisyonlarda ofiste çalışmalar ertelenip esnek çalışma sistemine geçildi. Çalışma dünyasının yeni normali olarak görülen sistem, pek çok çalışan, yönetici ve CEO tarafından çok daha verimli olarak görülse de bazı yöneticiler tarafından da benimsenemedi.

Corona virüsü salgının başlamasıyla Apple, Facebook, Google gibi dünya devleri de esnek çalışma sistemine geçmiş ve zamanla da yeni normal olarak adlandırdıkları bu süreçte ofise dönüş için sık sık tarihler belirlediler. Hatta bu nedenle çalışanların tepkileriyle karşılaştılar ve sonunda önce Delta varyantı ardından Omicron nedeniyle yeniden ofise dönüşleri ertelediler.. Son olarak geçen hafta Boris Johnson, çalışanların ofislerine dönebileceklerini duyurmuştu. Whitehall’daki memurlara, en kısa zamanda tam kapasite ile ofise, masalarına dönmeleri söylendi. Çağrı, kamu hizmeti sendikaları tarafından eleştirildi.

MAAŞ, İKRAMİYE, İZİN GÜNLERİ VE ESNEK ÇALIŞMA BELİRLEYİCİ

Bulut tabanlı çalışma ekibi ağı Slack tarafından 1.000 kişiyle yapılan bir ankete göre; BT, telekom, satış, hukuk ve pazarlama alanlarında çalışanlar evden çalışmaya devam etme konusunda oldukça kararlılar. Hatta bu şekilde çalışmaya devam edemeyeceklerse işlerini bile değiştirmeyi düşünüyorlar.

Araştırma, çalışanların neden işlerinden ayrılmak istediklerine odaklanıyor. En yaygın nedenlerin başında personel maaşını artıramama ve kötü ikramiye planı olsa da ofise geri dönmeye zorlamanın da rol oynadığı görüldü. Slack tarafından yapılan araştırma da insanların ofise dönmek istemediklerini net bir şekilde ortaya koydu: Ankete katılanların yüzde 16’sı ofise geri dönmeleri istenirse işlerini bırakmayı düşündüklerini söyledi.

“OFİSE GELEN PERSONEL TERCİH EDİLİR” ENDİŞESİ

Şirket, işverenleri çalışma uygulamalarını modern iş yerini yansıtacak şekilde güncellemeye çağırdı. Slack’ten Chris Mills, “İşletmeler, çalışanların gerçekten istedikleriyle uyumlu olmalı. Araştırmamız, esnek veya uzaktan çalışma, fazladan izin ve maaş ikramiyeleri sunmanın çalışanları çekmesine ve elinde tutmasına yardımcı olacağını gösteriyor.”

Ankete katılanların beşte biri, patronların ofise gelmeye karar veren personeli tercih edeceği endişesini dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.