kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5233
EURO
34,7513
STERLIN
40,5896
BITCOIN
$63.259
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Khan ULEZ’i genişletmeyi ve sürücülerin mil başına ödeme yaptığı yeni bir sistem başlatmayı planlıyor

Khan ULEZ’i genişletmeyi ve sürücülerin mil başına ödeme yaptığı yeni bir sistem başlatmayı planlıyor
18.01.2022
0
A+
A-

LONDRA Belediye Başkanı Sadiq Khan, 2030 yılına kadar yeni bir net sıfır raporunun ardından araba trafiğini yüzde 27 oranında azaltmaya yardımcı olmayı düşündüğü yeni politikaları açıkladı. Belediye Başkanı tarafından görevlendirilen ekip, hava kirliliğini azaltmak, iklim acil durumuyla mücadele etmek ve başkentteki tıkanıklığı azaltmak için gereken eylemi özetleyen raporu Sadiq Khan’a sundu.Yeni analiz, Belediye Binası’nın, özellikle Londra’da araç kullanımını azaltma konusunda daha fazla eyleme ihtiyaç duyacağını gösteriyor.

2000 ve 2018 yılları arasında Londra, işyeri sera gazı emisyonlarında yüzde 57, evlerden kaynaklanan emisyonlarda yüzde 40, ancak ulaşımdan kaynaklanan emisyonlarda sadece yüzde 7’lik bir azalma elde etti. 2030 yılına kadar net sıfıra ulaşmak için ulaşım emisyonlarını gereken miktarda azaltmak için, sermayenin benzinli ve dizel araç kullanımından, yürüyüş ve bisiklete, daha fazla toplu taşıma kullanımına ve daha temiz araçlara doğru önemli bir kayma yaşaması gerekecek. Şu anda, Londra’daki yollardaki araçların sadece yüzde ikisi elektrikli.

Bunu gerçekleştirmek için Sadiq, Londra’nın en geç on yılın sonunda uygulamaya konan yeni bir tür yol kullanıcısı şarj sistemine ihtiyacı olduğuna inanıyor. Böyle bir sistem, Congestion Charge ve ULEZ’in yerini, sürücülerin, araçların ne kadar kirletici olduğuna, bölgedeki tıkanıklık düzeyine ve toplu taşımaya erişime bağlı olarak farklı oranlarda, mil başına ödeme yaptığı bir programla değiştirecektir. İstişareye tabi olarak, düşük gelirli ve engelli olanlar için muafiyetler ve indirimlerin yanı sıra hayır kurumlarına ve küçük işletmelere verilen desteğin dikkate alınması muhtemeldir.

Daha fazla acil müdahale için, Ultra Düşük Emisyon Bölgesi’ni (ULEZ) kuzey ve güney dairesel yollarının daha da ötesine, Londra’nın tamamını kapsayacak şekilde genişletmek istiyor. Belediye Başkanı ayrıca, en temiz araçlar hariç tüm Büyük Londra’da günlük bir ücret olan temiz hava ücretini de getirmek istiyor. Londra’ya giren Londra’ya kayıtlı olmayan araçlardan bir ücret talep edecek bir Büyük Londra sınır ücretinin uygulanmasının yanı sıra. Raporun, 2030 yılına kadar net sıfıra ulaşmak için Londra’ya çok daha fazla destek sağlama ihtiyacı konusunda Hükümet için sert bir uyandırma çağrısı olarak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.