kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
EURO
STERLIN
BITCOIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Richard Osman zirvede

Richard Osman zirvede
17.01.2022
0
A+
A-

Soyismi nedeniyle yıllardır “Türk mü” sorusuyla gündemden düşmeyen Richard Osman, “Perşembe Cinayet Kulübü” romanıyla İngiltere’nin çok satanlar listesinde ilk sırada.

Uzun bir eve kapanma döneminin ardından İngiltere’de kitap satışları tırmanmaya devam ederek son on yılın en yüksek rakamına ulaştı. 2021’in başında üç aydan fazla kapanmak zorunda kalan kitapçılara rağmen 212 milyondan fazla basılı kitabın satıldığı açıklanırken suç, bilimkurgu, fantastik, aşk ve kişisel gelişim türüne artan ilginin etkisiyle 2020’de yüzde 5’lik bir satış artışı gözlendi. 2019 yılına kıyasla ise suç ve gerilim türünde yüzde 19, aşk türünde yüzde 49, bilimkurgu ve fantastik türünde yüzde 23’lük bir artışla kurgu kitaplara olan ilginin yüzde 20 arttığı duyuruldu. Kurgu dışı alanda pastadan en büyük dilimi kapan ise yüzde 50’lik bir artış oranıyla 18,7 milyon sterlinlik rekor satış seviyesine ulaşan akıl, beden, ruh kategorisi oldu.

Listeyi inceleyeceğimizde dikkatimizi çeken bir isim var: Richard Osman! Dünyaca ünlü İngiliz televizyon sunucusu, komedyen ve yapımcı Osman, 2019 yılında yazdığı “Perşembe Cinayet Kulübü” romanı ile birinci sıraya ve 2021 yılında yazdığı “İki Kere Ölen Adam” romanı ile dördüncü sıraya yerleşti.

TÜRK TARTIŞMASI SÜRÜYOR

“Osman” soyadı hepimize şaşırtıcı gelmiştir muhtemelen. Ünlü komedyen de “Osman” soyadından dolayı Türk asıllı olup olmamasına dair yaptığı pek çok araştırmanın ardından Twitter’dan attığı bir twit ile DNA testi yaptırdığını duyurmuştu. Bahsi geçen twit’te “yüzde33 İngiliz, yüzde 26 İrlandalı, yüzde 5 Alman, yüzde 13 Norveçli. Deneseydim daha beyaz olamazdım. Türk soyadının gizemi devam ediyor” söyleriyle soyadının gizli kökenlerini keşfedemediğini ima etmişti. Kendisinin hâlâ gizemini çözemediği “Osman” soyadı pek çok araştırmanın işaret ettiğine göre 11’inci yüzyılda Normanların İngiltere’yi fethetmesinin ardından gelen göç dalgasına kadar uzanıyor. Fetihten önce “Osmandville” kasabasında yaşayan “Osmend” ailesi ile Britanya Adaları’na gelen soyad Eski İngilizcenin kesin dil kurallarının olmayışı ve Norman Fransızcasının İngiltere’ye girişinin etkisi ile pek çok varyasyona uğrayarak günümüzde Osmond, Osmund, Osmont, Osmonde, Osmand, Ozmond, Hosmer, Usmar vb. gibi pek çok farklı hale bürünmüş. Fakat Richard Osman Türk mü sorusunun yanıtı ise kesinliğe kavuşmuş değil.

Kaynak: Milliyet

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.