kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.790
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
10°C
LONDRA
10°C
Parçalı bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

Londra Metrosu: İşçiler greve gidiyor

Londra Metrosu: İşçiler greve gidiyor
11.01.2022
0
A+
A-

Londra Yeraltı işçileri, işler, emekli maaşları ve koşullar konusundaki bir anlaşmazlıkta greve gitmek için oy kullandı. Demiryolu, Denizcilik ve Ulaştırma (RMT) Birliği, oy pusulasında yer alan üyelerinin %94’ünün endüstriyel eyleme destek verdiğini söyledi.

Anlaşmazlık yaklaşık 10.000 RMT üyesini içeriyor ve Night Tube’daki kadrolar için sıraya ayrılıyor. Londra Metrosu (LU) patronları, yeni planların iş kaybına yol açmayacağını ve grevleri önlemek için çalıştıklarını söylüyor.

RMT, merkezi hükümet tarafından yönlendirildiğini iddia ettiği “devam eden bir mali krizin” ortasında, üyelerine iş, emekli maaşı ve çalışma koşulları konusunda güvence verilmediğini söyledi. Sendikanın yürütme kurulu oylama sonucunu değerlendirecek, ancak “gerekli olan her şeyi yapacağını” söyledi.

RMT genel sekreteri Mick Lynch şunları söyledi: “LU’daki bir mali kriz, hükümet tarafından işleri, hizmetleri, güvenliği sarsacak ve üyelerimizin çalışma koşullarını ve emekli maaşlarını tehdit edecek bir kesinti gündemini yönlendirmek için kasıtlı olarak tasarlandı.

“Bunların, neredeyse iki yıldır Londra’yı Covid’de taşıdıkları için kahramanlar olarak övülen, genellikle ciddi kişisel risk altında olan ve artık ayağa kalkıp geçim kaynaklarını savunmaktan başka seçeneği olmayan aynı ulaşım personeli olduğu asla unutulmamalıdır.” Ulaştırma personeli, kendi işaretlerinden olmayan bir krizin “bedelini ödemez” diye ekledi.

London Underground’ın genel müdürü Andy Lord şunları söyledi: “Pandeminin TfL finansmanı üzerindeki yıkıcı etkisi, bir değişim programını acilen gerekli hale getirdi ve teklifler geliştirilirken personelimiz ve sendika meslektaşlarımızla birkaç aydır çalışıyoruz. 

“Belirlediğimiz teklifler nedeniyle hiç kimse işini kaybetmedi veya kaybetmeyecek ve TfL emekli maaşını veya hüküm ve koşullarını değiştirmek için mevcut bir plan yok.” RMT’yi endüstriyel eylemden kaçınmak için onlarla birlikte çalışmaya çağırdıklarını da sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.