kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.920
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
13°C
LONDRA
13°C
Parçalı bulutlu
Pazar Az bulutlu
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Sajid Javid: “Daha çok kısıtlama yapılması şart”

Sajid Javid: “Daha çok kısıtlama yapılması şart”
01.01.2022
0
A+
A-

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, İngiltere’deki artan vaka sayıları nedeniyle, daha fazla Covid kısıtlamasının “mutlak son çare” olması gerektiğini söyledi.

Yoğun bakımdaki insan sayısının geçen yıl bu zamanlar ile aynı seviyelerde. Ancak önümüzdeki ay NHS bakımına ihtiyaç duyan insan sayısında büyük bir artış olacağı konusunda uyardı.

Cuma günü İngiltere’de günlük Covid vakaları 189.846 ile yeni bir rekor seviyeye ulaştı. Daha çok bulaşıcı olan Omicron varyantı vakaları artırmaya devam ederken, Yeni Yıl kutlamaları Birleşik Krallık’ın büyük bir bölümünde azaltıldı.

İngiliz hükümetin şu anda B Planı kısıtlamalarının altında. B planı kapalı mekanda ve toplu taşıma araçlarında maske takmanın zorunlu olduğu ve insanların mümkünse evden çalışması gerektiği anlamına geliyor.

Hükümet, barlar ve restoranlar için daha sıkı kuralların uygulandığı İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’dan farklı olarak, yeni yıla girerken İngiltere’de yeni düzenlemeler getirme çağrılarına direndi.

Javid, İngiltere’nin “2022’yi Avrupa’daki en az kısıtlayıcı önlemlerden bazılarıyla karşıladığını” söyledi. “Özgürlüğümüzün önündeki engeller mutlak bir son çare olmalı ve İngiliz haklı olarak bizden bunları önlemek için elimizden gelen her şeyi yapmamızı bekliyor.

“Altı ay önce bu role geldiğimden beri, karantinaların muazzam sağlık, sosyal ve ekonomik maliyetlerinin de son derece farkındayım.mBu yüzden, virüsle birlikte yaşamak ve gelecekte katı önlemlerden kaçınmak için kendimize en iyi şansı vermemiz gerektiğine karar verdim.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.