kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4900
EURO
34,7446
STERLIN
40,5767
BITCOIN
$62.163
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C

İngiltere Başbakanı Johnson’dan Omicron uyarısı: Hayati önem taşıyor

İngiltere Başbakanı Johnson’dan Omicron uyarısı: Hayati önem taşıyor
16.12.2021
0
A+
A-

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Omicron mutasyonun ülke genelinde yayılmaya devam etmesi üzerine uygun olan herkesin güçlendirici aşılarını almaları gerektiğini hatırlatarak “aşıların hayati önem taşıdığını” söyledi. Johnson, “Bu hafta başlattığımız güçlendirici aşılama programı ile İngiltere’de şimdiye kadarki en büyük aşılamayı gerçekleştirdik” dedi.

Johnson, son günlerde aşılama programı için destek çalışmalarına yardımcı olmak adına 20 bin kişinin gönüllü olduğunu ve toplam 33 bin gönüllünün programa destek verdiğini söyledi. Johnson, 70 yaş ve üzerindekilerin yüzde 80’inden fazlasının, 12 yaş ve üzerindeki nüfusun ise yüzde 44’ünden fazlasının güçlendirici aşılarını olduklarını belirtti.

15 DAKİKA BEKLEME SÜRESİ KALDIRILIYOR

Johnson, Perşembe gününden itibaren “işleri daha da hızlandırmak” için aşılardan sonraki 15 dakikalık bekleme süresinin kaldırılacağı ve daha hızlı aşılama yapılacağını söyledi. Pazartesi gününden itibaren 12 ila 15 yaşındaki çocukların ikinci doz Covid-19 aşılarını olmaları için aşı randevularının açılacağını aktaran Johnson, “Çocuklarımızı okula göndermenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz, bu yüzden çocuklarımızın ve gençlerimizin gelecek dönemden önce aşılandığından emin olmalıyız” dedi.

HASTANEYE BAŞVURULAR 3’TE 1 ORANINDA ARTTI

Johnson, corona virüsü nedeniyle ülke genelinde hastaneye başvuruların arttığını söylerken, güçlendirici aşılarını olan yaşlı nüfus arasında hastaneye başvuruların düşüş gösterdiğini söyledi. Johnson ülke genelinde hastaneye yatışların yüzde 10, başkent Londra’da ise neredeyse 3’te 1 oranında arttığını kaydetti.

Hükümet geçtiğimiz günlerde Omicron mutasyonunun Londra’da baskın mutasyon olacağına yönelik uyarıda bulunmuştu.

Johnson, yükselen vaka sayıları karşısında güçlendirici aşıların “mükemmel bir koruma seviyesi” sağladığını söyleyerek yapılacak doğru şeyin B Planı önlemlerini uygulamak olduğunu ve ülkede daha fazla kısıtlamaya gerek duyulmadığını söyledi.

VAKALARIN ARTMASI BEKLENİYOR

Hükümetin Baş Sağlık Danışmanı Profesör Chris Whitty ise yaptığı açıklamada, Omicron mutasyonunun Birleşik Krallık için bir “sorun olacağını” vurguladı. Whitty, vakalardaki artışın önümüzdeki haftalarda daha da artmasının beklendiğini söyleyerek hastaneye başvuruların da artmaya devam edeceğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.