kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5316
EURO
34,8575
STERLIN
40,5157
BITCOIN
$66.240
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Johnson, corona kısıtlamalarını delmekle suçlanıyor

Johnson, corona kısıtlamalarını delmekle suçlanıyor
13.12.2021
0
A+
A-

İngiltere’de hükümetin geçen yıl getirilen katı corona virüsü önlemlerine uymadığı iddialarına bir yenisi eklendi. Bu sefer İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın bu kuralları ihlal ettiği öne sürülüyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın geçen yıl farklı hanehalklarının buluşmasının yasak olduğu bir dönemde iki iş arkadaşı ile Noel eğlencesi için bir araya geldiği iddia edildi.

Sunday Mirror’ın yayınladığı fotoğrafa göre Johnson, Başbakanlık Konutu’nda iki meslektaşıyla beraber yan yana oturarak online Noel soru yarışması düzenledi.

Fotoğrafın 15 Aralık’ta çekildiği iddia ediliyor; o dönem İngiltere hükümeti çok sıkı kapatma kuralları ilan etmiş, herkesten Noel ve yılbaşı partilerini iptal etmesini istemişti.

Başbakanlık yaptığı açıklamada Johnson’ın eğlence amaçlı düzenlenen yarışmaya kısa süreliğine çalışanlarına teşekkür etmek için katıldığını belirtti.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Angela Rayner ise Johnson’ın ülkeyi yönetmeye ‘uygun olmadığını’ dile getirdi.

Geçen yıl Noel döneminde biri Başbakanlık Konutu’nda olmak üzere üç adet kutlamanın gerçekleştirildiği gerekçesiyle hükümet bir soruşturma başlattı.

“YAKIN ÇALIŞMA ARKADAŞLARI”

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, fotoğrafta Johnson’ın meslektaşlarıyla beraber Başbakanlık Konutu’ndaki bir kütüphanede oturduğu görülüyor. Bir kaynak, çalışanların bir bilgisayar etrafında kalabalık bir şekilde oturduğunu, alkol içerek eğlendiğini söyledi.

Başbakanlık bu eğlencenin online düzenlendiğini öne sürse de bazı grupların bir odada kalabalık bir şekilde bir araya geldiği belirtiliyor.

Geçen yılki kurallara göre Londra’da içerideki mekanlarda başka evlerden insanların bir araya gelmesi yasaklanmış, dışarıda ise en fazla altı kişinin buluşmasına izin verilmişti.

BBC’ye konuşan bir Başbakanlık kaynağı ise fotoğrafta görülen iki kişinin Johnson’ın yakın çalışma arkadaşları olduğunu ve Başbakan’a teknoloji konusunda yardımcı olduğunu aktardı.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Angela Rayner ise Johnson’ı ‘herkese başka kendine başka’ kurallar uygulamakla suçluyor.

Johnson’ın partisi olan Muhafazakar Parti’den milletvekili Steve Baker, ‘Johnson’ın pozisyonunu kurtarması gerektiğini, sürekli bu şekilde manşetlerde yer alamayacaklarını’ aktardı.

BU YILKİ PARTİLER İPTAL EDİLDİ

En son olarak Johnson’ın basın danışmanı Jack Doyle’un 18 Aralık 2020’de Başbakanlık’ta verilen bir Noel partisinde konuşma yaptığı ve ödüller dağıttığı ortaya çıkmıştı.

BBC’ye konuşan kaynaklar, o sırada İletişim Başkan Yardımcısı olan Jack Doyle’un konuşma yaptığı partide 20-30 kişinin bulunduğunu söyledi. Bu tartışmaların üzerine Başbakanlık bu yıl düzenlenecek partileri iptal etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.