kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3544
EURO
35,1415
STERLIN
40,9795
BITCOIN
$71.297
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Afganistan’da mahsur kalan adam, İngiltere’ye dava açtı

Afganistan’da mahsur kalan adam, İngiltere’ye dava açtı
02.12.2021
0
A+
A-

İngiliz ordusunun onları tahliye edememesinin ardından eşi ve çocuklarıyla birlikte Afganistan’da mahsur kalan bir adam İngiltere’ye dava açtı.

İngiliz-Afgan ortak vatandaşı olan adam, 23 Ağustos’ta İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan bir mail aldı.

Mailde ailesiyle birlikte “bir sonraki uygun uçağa bindirileceği” bir tahliye merkezine seyahat etmesi söyledi. Talimatlara uyan aile, silah seslerinin arasında talimatlara uydu ve her gün söylenen lokasyon önünde kuyruğa girdi, ancak tahliye edilmedi.

Kabil Havaalanı’nın yakın bir girişine ölümcül bir bombanın isabet etmesi üzerine aile bölgeden kaçmak zorunda kaldı.

The Independent’da yer alan habere göre yasal belgeler, ailenin şu anda Afganistan’da mahsur kaldığını ve saklanarak yaşadığını ve “hayatlarının gerçek ve acil risk altında olduğunu” söylüyor.

İdare Mahkemesine yapılan başvuru, hükümetin Afgan tahliye politikasının adil veya makul olmadığı ve bakanların geride kalanlara yardım etmek için uygun adımları atmadığı iddiasıyla yargısal incelemesini talep ediyor.

“İzin başvurusunda bulunmaları artık imkansız”

Aileyi temsil eden Duncan Lewis hukuk firmasından Nina Kamp, “Müvekkillerimiz, kendi kusurları olmaksızın Ağustos ayında geride kaldılar. İngiltere ile ilişkileri nedeniyle Taliban korkusuyla yaşıyorlar. Şimdi, İçişleri Bakanlığı onların Afganistan’dan izin başvurusunda bulunmalarını imkansız hale getirdi.” dedi.

Dava başarılı olursa, şu anda Afganistan’dan kaçamayan tüm İngiliz vatandaşlarının ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin durumunu etkileyebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.