kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5874
EURO
34,8578
STERLIN
40,7110
BITCOIN
$64.775
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Barbados: İngiltere’yle ilişkilerini yeniden tanımlayan en genç cumhuriyet

Barbados: İngiltere’yle ilişkilerini yeniden tanımlayan en genç cumhuriyet
30.11.2021
0
A+
A-

Karayipler’deki ada ülkesi Barbados, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’i “Devlet Başkanı” olarak tanımaya son verip, dünyanın en genç cumhuriyeti oldu. Başkent Bridgertown’da yapılan törende, Sandra Mason yemin ederek cumhurbaşkanlığı görevini resmen devraldı.

Cumhuriyetin ilan edildiği tören, ülkenin bağımsızlığının da 55. yıl dönümünde gerçekleşti. Ülkenin 396 yıldır süren yönetim şeklini değiştirdiği törene, İngiltere veliaht Prensi Charles ve Barbadoslu şarkıcı Rihanna da katıldı.

Törende konuşan Prens Charles, Karayip adasının geçmişte yaşadığı kölelik zulmüne de değindi. Onur konuğu olan Charles konuşmasında, iki ülke ilişkilerinin anayasal değişime karşın devam edeceğini söyledi. Kendisini Barbados’un dostu olarak tanımlayan Prens, töreni de iki ülke ilişkilerinde yeni bir başlangıç olarak tanımladı.

Törende güç değişiminin resmileştirilmesi, İngiltere kraliyet bayrağının indirilmesi ve Barbados bayrağının göndere çekilmesi ile gerçekleşti. Barbados, İngiliz Milletler Topluluğu’nun bir üyesi olmaya da devam edecek. Ülkenin yeni lideri olan 72 yaşındaki Sandra Mason, 2018 yılından bu yana adanın genel valiliği görevini yürütüyordu.Mason geçen ay parlamentoda yapılan oylama sonrası seçilmiş başkan olarak belirlendi.

Rihanna’ya ulusal kahraman nişanı verildi

Cumhurbaşkanı Sandra Mason, törende yaptığı konuşmada, “Barbados Cumhuriyeti’nin gemisi ilk yolculuğuna başlıyor. Fırtınalara göğüs germeyi başarsın, ülkemize vatan olsun ve halkımızı geleceğe taşısın” dedi.

Ülke vatandaşı dünyaca ünlü yıldız Rihanna’ya da törende, ulusal kahraman nişanı verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.