kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3263
EURO
35,1256
STERLIN
41,0866
BITCOIN
$70.656
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İngiltere’ye gitmeye çalışan göçmen botu Manş Denizi’nde battı, 27 kişi boğuldu

İngiltere’ye gitmeye çalışan göçmen botu Manş Denizi’nde battı, 27 kişi boğuldu
25.11.2021
0
A+
A-

Manş Denizi’nden İngiltere’ye doğru hareket eden bir göçmen botu Fransa’nın Calais kenti yakınlarında battı. Olayda 27 kişi boğularak hayatını kaybetti. 2 kişi kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Göçmen botunun batması sonucu ilk olarak 31 kişinin öldüğü duyurulsa da, Fransız yetkililer toplam ölü sayısını 27 olarak düzeltti.Uluslararası Göç Örgütü, olayın Manş Denizi’nde veri toplamaya başladıkları 2014 yılından bu yana gerçekleşen en ölümlü olay olduğunu belirtti.Fransa’nın kuzeyinde yayın yapan yerel haber sitesi La Voix Du Nord, göçmen botuna büyük bir konteyner gemisinin çarptığını ve botun alabora olduğunu ileri sürdü.İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yaşananlardan ötürü “dehşete kapıldığını” ifade etti ve İngiltere’nin insan kaçakçılığı çetelerini durdurmak için her şeyi yapacağını söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise “Fransa, Manş’ın mezarlığa dönüşmesine izin vermeyecek” dedi.Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ölenler arasında beş kadın ve iki çocuğun da olduğunu duyurdu.Darmanin, Belçika sınırında olayla ilgili olduğundan şüphelenilen 4 kişinin gözaltına alındığını aktardı.Fransız ve İngiliz yetkililer, Manş Denizi’nde havada ve denizde arama kurtarma operasyonunu birlikte yürütüyor.Bir Fransız sahil güvenlik görevlisi, bir balıkçının alarm çalmasıyla harekete geçildiğini aktardı.

Fransa’ya daha fazla yardım taahhüdü

Boris Johnson, Manş Denizi’ndeki göçmen akışını engellemeye yönelik çabalarının “yeterli olmadığını” dile getirdi ve İngiltere’nin Fransa’ya desteğini artırmayı teklif edeceğini bildirdi.

İngiltere, Fransa’ya kıyı şeridindeki polis devriyelerini, hava gözetimini ve limanlardaki güvenlik altyapısını artırmaya yardımcı olmak için 2021-22 döneminde 62,7 milyon Euro vermeyi kabul etmişti.Göç sorunuyla ilgili Avrupalı bakanları acil olarak toplantıya çağıran Macron, trajedi olarak nitelendirdiği olaydaki sorumluları bulup yargılayacaklarına dair de söz verdi.Fransa Cumhurbaşkanı, 2021 başından beri Fransa’da bin 552 kaçakçının tutuklandığını ve 44 şebekenin de dağıtıldığını sözlerine ekledi.

Son haftalarda en az 10 kişinin daha sınırı geçmeye çalışırken öldüğü düşünülüyor.

Calais Limanı’nda protesto

Calais Limanı’nda olayın ardından küçük bir grubun protesto gösterisi yaptığı bildirildi. Göçmenlerin haklarını korumaya yönelik çalışmalar yapan örgütlerin temsilcileri, Manş Denizi’ndeki durumu protesto eden sloganlar attı ve hayatını kaybedenleri anmak için mumlar yaktı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.