kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5688
EURO
34,7210
STERLIN
40,4810
BITCOIN
$63.066
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
9°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Oxford uzmanından üçüncü doz aşı yorumu: Pandemiyi endemiye çevirir

Oxford uzmanından üçüncü doz aşı yorumu: Pandemiyi endemiye çevirir
09.11.2021
0
A+
A-

Oxford Üniversitesi’nden Prof. Dr. James Naismith, İngiltere’nin salgında en kötü süreci geride bıraktığını ve üçüncü doz aşıların pandemiyi endemiye çevireceğini savundu.

Corona virüsü dünya genelinde etkisini sürdürürken, ortaya çıkan yeni mutasyonlar salgının sona ermesine yönelik öngörüleri zorlaştırıyor.

Aşılama kampanyasında en başarılı ülkeler arasında başı çeken İngiltere’de uzmanlar umut dolu açıklamalarda bulundu. Oxford Üniversitesi’nden Prof. Dr. James Naismith, İngiltere’nin salgında en kötü süreci geride bıraktığını savundu.

EN ÖNEMLİ GRUP GENÇLER

Prof. Dr. Naismith, üçüncü doz aşının pandeminin endemiye dönüşmesinde kritik rol oynadığını belirtirken, bu noktada genç nüfusun en önemli grup olduğunu söyledi. Üçüncü dozların uygulamasıyla birlikte vaka, ölüm ve hastaneye yatış oranlarının düşeceğini belirten Prof. Dr. Naismith, corona virüsünün ciddi bir hastalık olmaktan çıkacağını öne sürdü.

BBC’s Radio 4 Today programına konuşan Prof. Dr. Naismith, “Aşının yarattığı bağışıklığın ne kadar süreceği ve ne kadar gencin aşı olduğu önemli. Ancak benim endişem aşılamanın yoksul ülkelerde yavaş ilerlemesi. Virüs onlarla daha uzun süre olmaya devam edecek” dedi.

YILLIK AŞILAMA PROGRAMI

Eğitim Bakanı Nadhim Zahawi de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İngiltere’nin pandemiden endemiye geçen ilk ülke olacağını iddia etti. Zahawi, “Hükümetimizin planı pandemiden endemiye geçen ilk büyük ekonomi olmak ve yıllık aşılama programına sahip olmak” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.