kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.492
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Sağlık Bakanı Javid: Covid-19 vakaları kışın günde 100 bini geçebilir

Sağlık Bakanı Javid: Covid-19 vakaları kışın günde 100 bini geçebilir
21.10.2021
0
A+
A-

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid Covid-19 vakalarının günlük 100 bini bulabileceğini belirtti, ancak sağlık sektörünün uyarılarına rağmen şu an için herhangi bir tedbir ya da kısıtlama gereği duymadıklarını belirtti.

Hükümetin bir aylık bir aradan sonra düzenlediği ilk koronavirüs basın toplantısında konuşan İngiliz bakan verileri yakından takip ettiklerini vurguladı.

Sonbahar-kış ayları için hazıladıkları önlemleri içeren B planını uygulamaya koymayacaklarını açıklayan Javid “Ancak uyanık ve her türlü duruma karşı hazırlıklı olmaya devam ederken bir taraftan da virüsle mücadele edebilmek için hayati savunmamızı güçlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Ülkedeki sağlık sisteminin övgüye değer bir performans sergilediğini belirten bakan sistemin ağır bir baskı hissettiğini kabul etmesine rağmen bu baskının sürdürelemez olduğuna dair iddiaları reddetti ve sistemin çökmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

Yaklaşan kış mevsiminin pandeminde kurtulmaya karşı en büyük tehdidi oluşturduunu belirten Javid günlük vaka sayısını 100 bini bulabileceğini de sözlerine ekledi.

Sağlık sektörü uyarıyor

İngiliz bakanın ülkedeki sağlık sektörünü temsil eden Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) Konfederasyonu’nun uyarısına rağmen önlem almaya gerek olmadığını bildirmesi dikkat çekti.

Kış aylarına yaklaşırken Covid-19 vakalarının hızla yükselmeye başladığı bir dönemde sağlık çalışanlarının Covid-19 dolayısıyla hastaneye yatan vaka sayısında endişe verici bir artış gözlemlediğini belirten konfederasyon bu sabah yaptığı açıklamada hükümetin halkın sağlığını korumak ve hastanelerin kış aylarında baskı altında kalmaması için “gecikmeden” gerekli önlemleri yeniden uygulaması uyarısında bulunmuştu.

Halkın koronavirüslke yaşamayı öğrenmesi gerektiğini belirten İngiltere Başbakanı Boris Johnson “Özgürlük Günü”olarak ilan edilen 19 Temmuz tarihinden itibaren Covid-19’a karşı uygulanan maske ve sosyal mesafe kuralları gibi birçok önlemi kaldırmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.