kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3192
EURO
35,0609
STERLIN
40,8995
BITCOIN
$70.651
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Fransa İngiltere’yi tehdit etti: 8 gün veriyoruz

Fransa İngiltere’yi tehdit etti: 8 gün veriyoruz
14.10.2021
0
A+
A-

Fransa ve İngiltere arasında bir süredir devam eden gerilim, Fransız bakanın açıklamalarıyla tırmanışa geçti. Fransa’nın Avrupa işlerinden sorumlu devlet bakanı Clement Beaune, Fransız balıkçılara yeterince lisans vermediği takdirde 8 gün içinde İngiltere’ye “misilleme” yapacaklarını açıkladı.

Fransız hükümeti, İngiltere’nin Fransız balıkçılara yeterli sayıda lisans vermemesi halinde ülkelerinin sekiz gün içinde “misilleme” yapabileceği konusunda uyardı.

Fransa’da Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Clément Beaune, senatörlere yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki sekiz gün içinde, konuyla ilgili somut İngiliz adımlarını göremezsek, Avrupa çapında misilleme yapmayı planlıyoruz” dedi.

Fransa, İngiltere’yi, Britanya’ya özerk bir bağımlılığı olan Jersey’e elektrik tedarikini kesmek ve finansal hizmetlere zarar vermekle tehdit ediyor. Beaune, “Çok sabırlıydık, hep çok sabırlıydık… İngilizler, bilgi eksikliğinden değil, siyasi seçimlerinden dolayı belirli sayıda ruhsat vermek istemiyorlar.” ifadelerinde bulundu.

AB’YE ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

İki ülke arasında Brexit referandumunun ardından göçmen krizinin yanı sıra balıkçılık lisansı nedeniyle de derin bir kriz yaşıyor. Başbakan Jean Castex, geçtiğimiz hafta AB’ye çağrı yapmış ve “İngiltere’ye karşı sert tutum almasını” istemişti.

Londra ve Brüksel arasında geçen yıl sonunda imzalanan Brexit anlaşmasına göre, Avrupalı balıkçılar, daha önce bölgedeki avlandıklarının kanıtlarını sunarak lisans almaları koşuluyla İngiliz sularında çalışmaya devam edebiliyor. Ancak Fransızlar ve İngilizler, gerekli kanıtların niteliği ve kapsamı konusunda halen tartışma içerisinde.

Halen tartışmalı olan balıkçılık bölgelerinde İngiltere hükümeti tarafından 200’ün üzerinde lisans verilirken, Paris hükümetinin 244 lisans talep ettiği belirtildi. Beaune, Belçika ve İrlanda’nın da endişeli olduğuna işaret ederek, “Bu bir Fransız sorunu değil, Bu bir Avrupa sorunudur” ifadelerinde bulundu. Beaune,” Avrupalı ortaklarımızı harekete geçmeye çağırıyoruz” dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.