kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3535
EURO
35,1812
STERLIN
41,1750
BITCOIN
$70.752
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Başbakan, seviye atlama mesajını verdi ve öğretmenler için ikramiye vaat etti

Başbakan, seviye atlama mesajını verdi ve öğretmenler için ikramiye vaat etti
06.10.2021
0
A+
A-

BORIS Johnson, Muhafazakar Parti’nin yıllık konferansındaki kapanış konuşmasında, seviye atlamanın “herhangi bir hükümetin başlayabileceği en büyük proje” olduğunu belirtti.

Başbakan, dört günlük etkinliğin sonunu işaret eden açılış konuşmasında, ülke koronavirüs pandemisinden kurtulurken üst düzey ekibinin “Birleşik Krallık’ta birleşme ve seviye atlama işimize devam edeceğine” söz verdi. Başbakan, İngiltere’nin diğer zengin ülkelerle karşılaştırıldığında en “dengesiz toplumlar ve dengesiz ekonomilerden” birine sahip olduğunu söyledi ve Muhafazakar Parti’nin misyonunun “sahip olduğumuz her araçla fırsatları teşvik etmek” olduğunu söyledi.

Başbakan, “Ülkenin bir bölgesinin sakinlerinin coğrafi olarak diğerlerinden daha fakir olmaya mahkum edilmesi veya insanların potansiyellerine ulaşmak için sevdiklerinden veya topluluklardan uzaklaşmak zorunda olduklarını hissetmeleri için hiçbir neden yok.” dedi.

Seviye atlama politikasını açıklayarak şunları ekledi: “Kısaca fikir şu ki, bu ülkenin her yerinde yetenek, deha, özen, hayal gücü ve coşku bulacaksınız, hepsi eşit olarak dağıtılmış, ancak fırsat değil.” Eski Muhafazakar başbakan Margaret Thatcher’ın ruhunu çağrıştıran Başbakan, İngiliz ekonomisinde “uzun vadeli bir yapısal zayıflığı” ele alma sözü verdi.

Başbakan ayrıca fen ve matematik öğretmenlerini ülkenin farklı bölgelerine gitmeye teşvik etmek için 3 bin pound değerinde bir “seviye yükseltme primi” duyurdu. “Seviye yükseltmek için, eğitime ayırdığımız 14 milyar poundluk ekstraya, yani her öğretmenin 30 bin poundluk bir maaşla başladığı anlamına gelen artışın üzerine, bugün sterline kadar bir seviye atlama primi duyuruyoruz. En iyi matematik ve fen öğretmenlerini en çok ihtiyaç duyulan yerlere göndermek için 3 bin” dedi. Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddet konusunu ele alan Johnson, “yalan söyleyen, zorbalık yapan, korkak” erkekleri eylemlerinden kurtulmak için “yasanın gecikmesini kullanmakla” eleştirdi.

“Tüm hükümet adına size şunu söylüyorum: Tecavüze yönelik başarılı kovuşturmaları artırana kadar dinlenmeyeceğiz – çünkü çok fazla yalancı, zorbalık, korkak erkek, kadına yönelik şiddetten kurtulmak için yasanın gecikmesini kullanıyor. Ve buna dayanamayız ve dayanmayacağız” dedi.

 

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.