kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3684
EURO
34,9598
STERLIN
40,9368
BITCOIN
$70.426
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

‘Covid-19 sonrası koku kaybı cinsel hayatı da mahvedebilir’

‘Covid-19 sonrası koku kaybı cinsel hayatı da mahvedebilir’
04.10.2021
0
A+
A-

İngiltere’de yer alan York Üniversitesi’nden Ian Hamilton tarafından yürütülen bir çalışma, corona virüsü sonrası yaşanan koku kaybının cinsel hayatı olumsuz yönde etkilediğini ortaya koydu.

Koku alma duyusunu kaybetmenin ne demek olduğunu yaşamayan bilemez. Koku alma duyusunu kaybetmenin koronavirüs ile ilişkili semptomlardan biri olduğunu artık biliyoruz. Peki koku kaybı hayatımızda neleri etkiliyor? Bilim insanları, koku kaybının ilişkiler üzerindeki etkisini araştırmaya başladı.

KOKU OLMAYINCA YALNIZ HİSSEDİLİYOR

ABD’de yer alan York Üniversitesi’nden Ian Hamilton tarafından yürütülen araştırmada bireylerin, eş ve çocuklarla ilişkisinde kokunun ne kadar önemli olduğu ortaya çıkarıldı.  Araştırmaya katılanlar, koku alma duyularını kaybetmelerinin kendilerini sevdikleri kişilerle çevriliyken bile yalnız hissettiklerini, çünkü güven verici tanıdık kokuları bulamadıklarını aktardı.

Sözcü’nün aktardığı habere göre; araştırmada, koku kaybının cinsel hayata etkilerine de bakıldı. Bazı kişiler için cinsel ilişki öncesinde veya sırasında partnerin kokusunu alamamak kötü sonuçlara yol açtı. Araştırmada, koku kaybının uyarılmayı da negatif olarak etkilediği belirlendi. Araştırmaya katılan bazı kişiler ise bu durumu ‘libido kırıcı’ olarak niteledi. Araştırmada nasıl koktuğunu bilmeyen kişilerde ‘özgüven’ sorunu olabileceği vurgulandı.

UZMANLAR UYARIYOR!

Ancak İngiliz Independent gazetesinde bir yazı kaleme alan Ian Hamilton, araştırmaya katılan bazı kişilerin de koku kaybının ilişkilerinde iyileşmeye neden olduğunu savunduğunu açıkladı. Daha önceleri partnerlerinin kokularını itici bulduğu bu kişiler, koku kaybıyla birlikte rahatladığını açıklarken, bu durumun onları daha özgüvenli hale getirdiğini öne sürmüş.

Koronavirüsün en önemli semptomları arasında gösterilen koku kaybı, bazı kişilerde etkisini 6 aya kadar sürdürülebiliyor. Uzmanlar uyarıyor! Covid-19’un annelik, cinsellik ve diğer ilişkileri tehdit etme kapasitesi yüksek…

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.