kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3295
EURO
35,0781
STERLIN
40,8115
BITCOIN
$70.868
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Televizyon Oscarları’na The Queen ve The Crown damgası

Televizyon Oscarları’na The Queen ve The Crown damgası
21.09.2021
0
A+
A-

Televizyonun Oscarları’ olarak anılan 73. Emmy Ödülleri dün gece Los Angeles’taki Event Deck’te düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törene Netflix yapımı ‘The Crown’ ve ‘The Queen’s Gambit’ ile komedi dalında Apple TV yapımı ‘Ted Lasso’ damgasını vurdu. En iyi dizi dalında The Crown, en iyi mini dizi dalında ise The Queen’s Gambit ödüle layık görüldü. Her iki yapım da 11’er ödülle törenden ayrıldı.

Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından seçilen Emmy Ödülleri 73. kez sahiplerini buldu. ABD’nin Kovid-19 tedbirleri kapsamında İngiltere’den seyahatlere izin vermemesi nedeniyle Emmy Ödüllerine aday olan ve kazanan isimler Londra’dan video konferans yoluyla törene katıldı. Los Angeles’taki tören Netflix yapımı ‘The Crown’ ve ‘The Queen’s Gambit’ ile komedi dalında Apple TV yapımı ‘Ted Lasso’ damgasını vurdu.

En iyi dizi dalında The Crown, en iyi mini dizi dalında ise The Queen’s Gambit ödüle layık görüldü. Her iki yapım da 11’er ödülle törenden ayrıldı. İngiliz kraliyet ailesini anlatan The Crown dizinin yaratıcısı ve yazarı Peter Morgan, yönetmeni Jessica Hobbs, iki başrol oyuncusu; kadınlarda Kraliçe II. Elizabeth’in orta yaş dönemini canlandıran Olivia Colman, erkeklerde ise Prens Charles’ı canlandıran Josh O’Connor ve iki yardımcı oyuncusu; kadınlarda İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher’ı canlandıran Gillian Anderson ve erkeklerde Prens Philip’i canlandıran Tobias Menzies ödül kazandı. Satranç dehası Beth Harmon’ın hayat hikayesini televizyon ekranlarına taşıyan The Queen’s Gambit mini dizi dalında en iyi yönetmen ödülünü Scott Frank’e kazandırdı. En iyi mini dizi yazarı I May Destroy You’nun yaratıcısı Michaela Coel oldu.

Komedi dalında ise Amerikalı bir futbol antrenörünün İngiltere’deki maceralarını anlatan Ted Lasso ödülleri topladı.

En iyi komedi dizisi seçilen Ted Lasso’nun başrol oyuncusu Jason Sudeikis, yardımcı erken oyuncusu Brett Goldstein ve yardımcı kadın oyuncusu Hannah Waddingham Emmy ödülünü kazandı. Jean Smart da hack dizisindeki rolü komedi dizisi dalında en iyi kadın oyuncu seçildi. Komedi dalında en iyi yönetmen ve yazar ödülünü ise kuşak çatışmasını anlatan Hacks’in yönetmeni Lucia Aniello ve yazarları Luzia Aiello, Paul W Downs, Jen Stansky aldı.

En iyi komedi programı Saturday Night Live, en iyi talk şov ödülünü Last Week Tonight with John Oliver ve en iyi reality yarışma prorgramı ödülünü RuPaul’s Drag Race kazandı. Törende duygulu anlar da yaşandı. En iyi kadın başrol oyuncusu ödülünü alan Olivia Colman ödül konuşması sırasında Kovid zamanında babasını kaybettiğini belirterek konuşmasını kısa tuttu. En iyi komedi dizisi kadın oyuncusu seçilen Jean Smart da konuşmasını altı ay önce kaybettiği eşini anarak bitirdi. Oliver John da konuşmasında geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren ünlü Amerikalı komedyen Norm MacDonald’ı andı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.