kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5952
EURO
34,7918
STERLIN
40,6061
BITCOIN
$64.545
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiltere hükümetine göçmen çocuklar davası

İngiltere hükümetine göçmen çocuklar davası
08.09.2021
0
A+
A-

İngiltere’de bir hayır kurumu, ülkedeki göçmen çocuklara yapılan muamele nedeniyle İçişleri Bakanlığı ve Kent Konseyi’ne dava açtı.

İngiltere’nin İçişleri Bakanlığı ve Kent Konseyi İngiltere’ye küçük teknelerle İngiltere’ye gelen çocuklara yönelik “yasadışı ve ayrımcı” muamele konusunda yasal yaptırımlarla karşı karşıya.

Davayı başlatan Detention Action, Afganların da aralarında bulunduğu refakatsiz çocukların, İçişleri Bakanlığı işlem merkezinde günlerce alıkonmaları ve yeterli destek olmadan otellere yerleştirilmeleri nedeniyle dava açtı.

Bazı durumlarda, çocukların haftalarca kıyafetlerini veya ayakkabılarını değiştirmeden, yasal tavsiyeye erişimleri ve finansal destek olmadan otellerde bırakıldığı belirtiliyor.

Detention Action, yasal davasında, Kent Konseyi’nin çocukları barındırma görevini ihlal ettiğini ve yeni gelen göçmen çocuklara İngiliz vatandaşları veya diğer çocuklara kıyasla doğrudan ayrımcılık uyguladığını savunuyor.

Yardım kuruluşu, davanın ikinci sanığı olan İçişleri Bakanlığı’nın da refakatsiz çocukları yasadışı bir şekilde alıkoyduğunu ve onları özensiz bir şekilde otel konaklama birimlerine yerleştirdiğini ve yerel yetkililerin sorumluluk üstlenmesini düzenlemediğini iddia ediyor.

İşçi Partisi’nin İçişleri Sözcüsü Nick Thomas-Symonds, bakanları önceki uyarıları görmezden gelmekle ve uygun olmayan koşulların ve koruma önlemlerinin eksikliğine ilişkin endişelerin devam etmesine izin vermekle suçladı.

Çocuklar Dover Limanı’ndaki Kent Giriş Birimi’nde odalarını tanımadıkları yetişkinlerle paylaşmaları ve herhangi bir COVID-19 güvenlik önlemi uygulanmadan aşırı kalabalık koşullarda derme çatma yataklarda kalmak zorunda bırakıldı.

İçişleri Seçici Komitesi, Temmuz ayında bu olaylarla ilgili İçişleri Bakanı Priti Patel’e sert bir uyarıda bulunmasının ardından çocuklar yeterli bakımın ve güvenliğin olmadığı bu otellere yerleştirilmişti.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.