kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4979
EURO
34,9774
STERLIN
40,6961
BITCOIN
$64.254
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Heathrow Havalimanı’nda şoke edici görüntüler ortaya çıktı

Heathrow Havalimanı’nda şoke edici görüntüler ortaya çıktı
06.09.2021
0
A+
A-

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Heathrow Havalimanı’nda şoke edici görüntüler ortaya çıktı. Koronavirüs önlemleri kapsamında ülkeye girişlerde denetimleri sıkılaştırarak belge zorunluluğu getiren İngiliz hükümeti, gerekli altyapıyı hazırlamayınca ortaya büyük bir kaos ve skandal görüntüler çıktı.

İngiltere’de koronavirüs önlemleri kapsamında alınan seyahat kararları, başkent Londra’da akıllara durgunluk veren görüntüler ortaya çıkmasına sebep oldu. Ülkenin en yoğun hava trafiğine sahip Heathrow Havalimanı’nda, ülkeye giriş yapmak isteyen binlerce kişi, personel ve planlama yetersizliği nedeniyle mağdur oldu.

ON BİNLERCE KİŞİ SAATLERCE BEKLEDİ

Ülkeye girişte koronavirüs için negatif test sonuçlarını gösterme zorunluluğu getirilmişti ve havalimanında belgeleri denetlemekle yükümlü personelin yetersizliği nedeniyle on binlerce kişi saatler boyu bekledi. Heathrow Havalimanı’nda son üç günde kaydedilen şoke edici görüntüler, sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı ve dünya çapında büyük yankı uyandırdı. Küçük çocukların ağlamaları ve çığlıkları koridorlarda yankılanırken, hamile kadınların da aralarında bulunduğu bir grup insan fenalaşarak yere yığıldı. Heathrow ve İçişleri Bakanlığı, havalimanı patronlarının, bu hafta sonu uluslararası seyahat için en yoğun günlerden biri olduğu konusunda kendilerini uyarmalarına rağmen, Sınır Gücü’nü büyük kuyruklara neden olmakla suçlamasının ardından, Terminal 5’teki sınır kaosunun ‘kabul edilemez’ olduğunu sonunda kabul etti.

SOSYAL MEDYADA İSYAN ETTİLER

Bu sabah, Twitter’da yayınlanan görüntüler, binlerce kişinin sosyal mesafe önlemleri olmadan küçük koridorlara tıkılmak zorunda kaldığını ve saatlerce kuyruğa girdiğini gösterdi. Bir fotoğrafta, tatilcilerin havalandırma veya tuvalete erişimi olmadan, pasaport kontrolü için sırada beklerken bayıldığı ve yerde yattığı dikkat çekti. Heathrow’da sınır kapısına gitmek için saatlerce kuyrukta bekleyen öfkeli bir yolcu dün gece tweet attı ve “Çocuklar ağlıyor ve çığlık atıyor, yetişkin erkekler bayılıyor, stantta sadece iki kişi binlerce kişiye hizmet veriyor.” ifadelerini kullandı.

İTİRAF ETTİLER

Heathrow iki kez, yolcuların kontrolden geçmesinin ne kadar süreceğini bilmediklerini itiraf etti. Bir Heathrow sözcüsü yaptığı açıklamada, “göçmenlikteki kabul edilemez sıra süreleri”ni çok az Sınır Gücü görevlisinin çalışmakta olduğuna bağladı. Sözcü, İçişleri Bakanlığı’nın ‘fazladan talebin farkında olduğunu’ ve ‘yeterli kaynak’ sağlamadıkları için ‘hayal kırıklığına uğradıklarını’ söyledi. “Kuyrukları yönetmede destek olacak ve su dahil yolcu refahını destekleyecek meslektaşlarımız var, ancak her göçmenlik masasının yoğun olduğu zamanlarda desteklenmesine ihtiyacımız var.” İçişleri Bakanlığı adına konuşan bir sözcü, Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada, “Pandemi boyunca, tüm yolcuların Birleşik Krallık halkını güvende tutmak için uygulanan sağlık önlemlerine uymaları için kuyruk sürelerinin daha uzun olabileceği konusunda nettik.” dedi.

HÜKÜMETE ELEŞTİRİ

Açıklama yapan ve sıkıntının büyük olduğunu kabul eden sözcü, “Ancak dün gece Heathrow’da gördüğümüz çok uzun bekleme süreleri kabul edilemez.” diye de ekledi. İsmini vermek istemeyen sözcü ayrıca, “Heathrow Havaalanı ve havayolları ile çok yakın çalışıyoruz ve hepimiz, tüm yolcuların güvenli ve sorunsuz bir yolculuk geçirmelerini sağlamaya kararlıyız.” dedi. Halk, hükümeti ‘beceriksizlik’ ve ‘aylarca kapalı kaldıktan sonra bir mola isteyen tatilciler için seyahati güvenli ve sorunsuz hale getirmeye çalışan havayolları için hayatı bu kadar zor hale getirmekle’ suçladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.