kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5868
EURO
34,8351
STERLIN
40,6685
BITCOIN
$64.751
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Ünlü ailede miras için kardeş kavgası

Ünlü ailede miras için kardeş kavgası
06.09.2021
0
A+
A-

İngiltere’nin en önemli iş insanlarından olan Mısırlı Muhammed el Fayed hayatının sonbaharını yaşarken, iki çocuğu arasında “servet” ve “iktidar” kavgası baş gösterdi. 92 yaşındaki Muhammed el Fayed’in beş çocuğundan Dodi 1997’de hayatını kaybederken, diğer çocukları Karim ile Jasmine babalarının işlerine çok az ilgi gösterdi. Ancak milyarderin diğer iki çocuğu Ömer (33) ile Camilla (36) babaları işlerden çekilince “iktidar savaşı”na girdi. Ömer el Fayed, ablası Camilla’nın  eşi Muhammed Esreb’le birlikte kendisine saldırdığı iddiasıyla dava açıp 100 bin sterlin tazminat istedi. Suçlamayı reddeden Camilla ise kardeşinin uyuşturucu bağımlısı olduğunu, sorumsuz davranışlarının aile içi utanç kaynağı olduğunu söyledi.

‘ANNEM BUNU GİZLİYOR’

Ömer el Fayed, olayı “Hayatının kışını yaşayan, yaşlı bir lider figürünün bulunduğu ailelerde yaygın bir drama” diye nitelendirdi. Annesinin ablasıyla olan hukuk savaşını babalarından gizlediğini de belirten Ömer, “Bilindiği gibi bazı insanlar, güç ve prestij için yarışan materyalist arayışlardan büyük mutluluk duyar” dedi. Kardeşler arasındaki güç mücadelesinin kurbanı olduğunu belirten Ömer, ablasının onu servetten dışlamaya çalıştığını, Camilla’nın kocasıyla birlikte ailenin fiili reisi olmak istediğini öne sürdü. Camilla ise Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada, “Olay sadece kardeşimin ihtirasından kaynaklanıyor” dedi.

YOKSULLUKTAN ZENGİNLİĞE

Mısırlı yoksul bir aileden gelen ve İngiltere’ye gittikten sonra iş hayatında yükselen Muhammed el Fayed’in 1.3 milyar sterlinlik serveti bulunuyor. Paris’teki Ritz Hotel’in de sahibi olan Muhammed el Fayed, İngiltere’deki ünlü alışveriş merkezi Harrods ve Fulham Futbol Kulübü’nün de eski sahibi. Ünlü iş insanının ölümü sonrası 4 çocuğu, İngiltere’de 17. Yüzyıl’dan kalan evi Barrow Green Court, Hyde Park’a bakan apartmanlar, bir İskoç kalesi ve New York’taki apartmanlar gibi mülkleri paylaşacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.