kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3658
EURO
34,9484
STERLIN
40,9430
BITCOIN
$70.357
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Sosyal medya devleri çocuk istismarına karşı önlemleri artırıyor

Sosyal medya devleri çocuk istismarına karşı önlemleri artırıyor
06.09.2021
0
A+
A-

Aralarında TikTok, YouTube ve Facebook’un da bulunduğu sosyal medya platformları, çocukların korunması için küresel çapta tedbirleri artırıyor.

İngiltere, sosyal medyada çocukların korunması için perşembe günü bir dizi yeni düzenlemeyi duyurdu. “Yaşa uygun tasarım kodu” temasıyla paylaşılan düzenlemelerin ihlal edilmesi halinde ise şirketlerin milyonlarca dolarlık cezalarla karşı karşıya kalması muhtemel.

The Guardian’ın haberine göre  TikTok, Instagram ve YouTube, söz konusu değişiklikleri yalnızca İngiltere’de uygulamak yerine, küresel hale getirdi.

TikTok, yatış saati öncesi çocuklar için bildirimleri kapattı. Instagram, 18 yaş altı için hedeflenen reklamları tamamen devre dışı bıraktı. YouTube ise genç kullanıcılar için otomatik oynatmayı iptal etti.

Çoğu kişi, çocukları korumaya yönelik düzenleme zorunluluklarına karşı sosyal medya endüstrisinin lobicilik yapacağını tahmin etse de durum bunun aksine gelişti. Öyle ki şirketler, düzenlemeleri “baskı altında” yaptıklarını kabul etmeyerek kendilerinin de bu adımları zaten atmak istediklerini vurguladı.

Bir Google sözcüsü, güncellemelerin mevcut veya gelecek herhangi bir düzenlemenin ötesine geçtiğini; Facebook sözcüsü ise güncellemelerin “belirli bir düzenlemeye dayanmadığını” ifade etti.

Şirketlerin, çocukların daha fazla korunabilmesi için gelecek dönemlerde ne tür tedbirler alacağı ise merak konusu.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.