kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3613
EURO
34,9886
STERLIN
40,8683
BITCOIN
$70.674
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiliz turist servetini Türk çalışana bıraktı

İngiliz turist servetini Türk çalışana bıraktı
31.08.2021
0
A+
A-

Her yıl tatilini Kuşadası‘nda yapan İngiliz turist Courtney’nin vefaatı sonrası, vasiyeti okunduğunda herkes hayretler içinde kaldı. Varlıklı turistin servetinin büyük kısmını otel çalışanı Daştan’a bıraktığı ortaya çıktı. İngiliz basınına bugün yansıyan habere göre, Aydın’da bir otelde komilik yapan Taşkın Daştan, çalıştığı otelde kalan İngiliz bir turist tarafından kendisine küçük bir servet bırakıldığını açıkladı.

Charles George Courtney, her yıl Aydın’ın Kuşadası ilçesinde konakladıktan sonra, komi Taşkın Daştan ile dostluk kurdu. Charles bu yılın başlarında hayatını kaybetti. Daştan, Turizm Ajansı’na şunları söyledi: “Bizi kendi ailesinden biriymiş gibi görürdü. Hatta çocuklarımın eğitimine bile katkı sağlardı. Hastalanınca gelmez oldu ancak yine de görüşüyorduk.” Daştan, 1990 yılından beri komi olarak çalıştığını ve yaşı haberde belirtilmeyen Charles’ı uzun yıllardır tanıdığını belirtti. İngiliz adamın her yıl tatillerini otelinde geçirdiğini ve kendisi ile burada tanıştığını söyledi.

‘PARASINI BANA EMANET EDERDİ’

Daştan, “Biz herkese aynı şekilde davranıyoruz. Ancak Charles George Courtney, bizleri çok sevmiş. Tanıştıktan sonra otele geldiğinde paralarını bile bana emanet eder ihtiyaç olduğunda benden isterdi. Ben kuruşuna zarar getirmezdim. İstemese de hesap tutar kendisine verirdim” dedi. Charles’ın cömert olduğunu zaten bildiğini söyleyen Daştan, yaşlı adamın çocuklarının eğitimi için para verdiğini, bunun için çok minnettar kaldığını ancak başka bir şey beklemediğini vurguladı.

AİLESİ ŞAŞKINA DÖNDÜ

Charles’ın bu yıl vefat etmesinden sonra, akrabaları, vasiyetinde mirasının ana payının Taşkın’a gittiğini ve diğer otel üyelerine de daha küçük bazı vasiyetler ayrıldığını öğrenince şaşırdılar. Önemli miktarda nakit paranın, Charles’ın bıraktığı mirastaki aslan payı olduğu bildiriliyor. Daştan, servetten ilk kez İngiltere’den yetkililerin otelle temasa geçerek bazı personelle görüşmek istediklerini duyduğunda haberdar oldu. Daştan olayın devamını şu sözlerle anlattı: “Bir gün İngiltere’den bizi aradıklarını öğrendik. Meğerse Charles George Courtney mirasından bize de pay bırakmış. Duygulandık tabi.

Kendisi otelimizin 401 numaralı odasında kalırdı. O odamıza da Charlie’nin adını verdik. İngiliz adamın bıraktığı paranın tam miktarı açıklanmazken, Daştan’ın hayatı boyunca bir daha çalışmasına gerek kalmayacak kadar yüksek bir miktar olduğu söylendi. Ancak Daştan, işini çok sevdiğini ve çalışmaya devam etmeyi planladığını söyledi. Ayrıca teklif için inanılmaz derecede minnettar hissettiğini, işini sevdiğini çünkü bunun ona dünyanın her yerinden insanlarla tanışma fırsatı verdiğini açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.