kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6078
EURO
34,8089
STERLIN
40,6522
BITCOIN
$63.565
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Enfield Belediyesi, kızın zorla evlendirilmesini engelleyemedi

Enfield Belediyesi, kızın zorla evlendirilmesini engelleyemedi
03.08.2021
0
A+
A-

Bir yargıç, Enfield Belediyesi ve bir okulun bir dizi başarısızlığının, genç bir kızın kendisine saldıran bir adamla evlenmeye zorlanabileceği anlamına geldiğini buldu. Yasal nedenlerle ismini açıklayamayan 15 yaşındaki kız, Haziran 2020’de Birleşik Krallık’tan ayrıldıktan sonra kendisinden 10 yaş büyük bir adamla evlendi.

Barnet County Mahkemesi, kızın dövüldüğünü ve iddiaya göre adam tarafından tecavüze uğradığını duydu.Yargıç Oliver Jones, Enfield Belediyesi’ni buldu ve sosyal hizmetler kızı korumak için birkaç fırsatı kaçırdı.

Belediye sözcüsü, yargıcın bulgularını kabul ettiğini ve konseyin “bu davayla çok daha iyi ilgilenmesi gerektiğini” kabul ettiğini söyledi. Mahkeme, kızın ailesinin, 2019 yılında 13 yaşındayken başka bir erkekle evlenmeye zorladığını duydu. Nişan daha sonra iptal edildi. O zamanlar öğretmenler ve sosyal hizmet uzmanları, 2014 yılında İngiltere’ye geldikten sonra sınırlı İngilizce konuşan kızın zorla evlendirilme riskiyle karşı karşıya olduğuna dair endişelerini dile getirmişlerdi.

Mahkeme, kızın nişanlandığını gösteren bir videonun sosyal medyada yayınlandığını duydu. Enfield belediyesi endişelere rağmen başka bir işlem yapmamaya karar verdi.

Birkaç ay sonra kız, 20’li yaşlarının sonlarında bir adamla evlendiği annesi tarafından ülke dışına çıkarıldı. Evliliğin ardından adam, gencin yüzüne defalarca yumruk attı ve ona kemerle vurdu. Tecavüz suçlaması, kısmen “delillerin elde edilme biçimindeki derin kusurlar” nedeniyle kanıtlanamadı. Kız sonunda sosyal hizmet görevlisine Kasım 2020’de evlilik hakkında bilgi verdi. Birkaç hafta içinde, zorunlu evlilik koruma kararı çıkarıldı ve kız, koruyucu aileye verildi. ‘

ZAYIF İLETİŞİM’

Jones, polis memuru ve sosyal hizmet görevlisi tarafından yapılan bir görüşmenin “en iyi uygulamalara göre uygun şekilde yürütülmeye yakın bile olmadığını” tespit etti. Sonuç olarak, deliller gözden kaçırıldı veya mahkemede güvenilemeyecek kadar uzlaştı. Jones, sosyal hizmetler ve okul arasındaki “zayıf iletişimin” kızı korumak için kaçırılan fırsatlara yol açtığını söyledi.

Yargıç, Enfield Konseyi’nin “bu davadaki eylemlerine ve eylemsizliklerine ve gelecekte benzer bir tekrarı önlemek için neler yapabileceğine en dikkatli şekilde bakması gerektiğini” söyledi. Belediye sözcüsü, zorla evlilikle başa çıkma şeklinin “kapsamlı bir incelemesinin” yapıldığını ve “zorla evliliğin tüm potansiyel mağdurlarının zararlardan korunmasını ve şefkatli ve etkili bir şekilde ele alınmasını sağlamak için tasarlanmış bir dizi önlem getirdiğini” söyledi.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.