kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5154
EURO
34,8500
STERLIN
40,4939
BITCOIN
$66.140
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

‘Olimpiyat Köyü inşaatı yüzde 90 oranında tamamlandı’

‘Olimpiyat Köyü inşaatı yüzde 90 oranında tamamlandı’
13.04.2012
0
A+
A-

Londra'da görev yapan Türk, Kürt basın mensuplarını bilgilendirme amaçlı Olimpiyat Köyü otobüs turuna katılan, Olimpiyatların Basın Komitesi'nden Julie Burley, inşa sürecinin yüzde 90 oranında tamamlandığını söyledi.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen medya Olimpiyat ziyaretine Londra'da görev yapan yerel gazetelerin temsilcileri ile Türkiye ve KKTC medyasının Londra temsilcileri ile toplumdan işadamları katıldı.

TÜRK – KÜRT şÖFÖRLER GEZDİRİYOR

Hyde Park büyüklüğündeki Olimpiyat alanında halihazırda devam eden inşa sürecini gözlemlemek isteyenler, haftasonu düzenlenen ve yaklaşık 40 dakika süren otobüs turlarına önceden rezerve etmek ve resimli bir kimlik ile alana giriş yapmak kaydıyla katılabilirler.

Alanda bulunan 35'er kişilik 3 otobüs her gün dönüşümlü olarak 4 tur gerçekleştiriyor. Haftaiçi turlarında yaşlılar ve okullardan gelen öğrenci gruplarına öncelik veriliyor. Geziye katılmak için en yakın metro istasyonu Pudding Mill Lane.

Gezi şöförü kadrosunda bulunan Arzu Özcan (30) Olimpiyat bütçesi ile eğitilip görevine başladı. Gazetecileri Kuzey Kıbrıs Magusa kökenli şöför Semra Yusuf, alanda gezdirdi. İşini severek yaptığını ifade eden Yusuf, Olimpiyatlar başlayınca alanda sadece 1-2 şöför kalarak engelli ziyaretçilerin ulaşımını sağlayacağını, kendisinin TFL'de otobüs şöförlüğüne devam edebileceğini söyledi.

'TURKISH HOUSE'

Devlet fonu ile işleyen Olympics Delivery Authority'nin yanısıra özel sektör fonları ve sponsorluk ile çalıştırılan organizasyon komitesi LOCOG London 2012 uluslararası spor şölenini hazırlıyor.  Geziye katılan İşadamı İbrahim Doğuş, izleyicilerin sosyalleşme noktası olması planlanan 'Turkish house' için sponsor arayışının devam ettiğini söyledi. Olimpiyat alanı dışında Londra'da herhangi bir yerde kurulabilecek olan Turkish house'ı düzenleme sorumluluğu Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin çalışma alanı kapsamında.

Londra'nın toplu taşıma bakımından en zayıf olan bölgesine kurulan Olimpiyat köyü, yatırımların ardından şu anda Stratford üzerinden 10 farklı hat ile Londra'nın diğer semtlerine bağlanıyor. Yüzde 70 oranında ziyaretçilerin Westfield Alışveriş Merkezi üzerinden stada ve diğer spor müsabaka alanlarına ulaşacağı tahmin ediliyor.  Müsabakalara bilet alan herkes alana toplu taşıma ile ulaşacak.Yalnızca engelliler ve medya mensupları için araba garajı hizmeti verilecek.

Olimpiyat köyünün güney kısmı restoranlar ve diğer sosyal mekanlardan oluşacak.

Britanya genelindeki en yüksek sanat eseri kabul edilen Orbit, Olimpiyat alanında manzara görmek isteyenlere hizmet verecek. Bisiklet yarışları için kullanılacak olan Velodrome , ilk tamamlanan yapılardan oldu.  Çevre dostu bina, yağmur suyunu çatısındaki sistemle biriktirip oyunlar döneminde tuvaletlerde sifon suyu olarak kullanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.