kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5706
EURO
34,7604
STERLIN
40,5516
BITCOIN
$63.504
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

İngiltere’de bir aileye İslamofobik ve ırkçı saldırıda bulunan iki genç gözaltına alındı

İngiltere’de bir aileye İslamofobik ve ırkçı saldırıda bulunan iki genç gözaltına alındı
08.06.2021
0
A+
A-

İngiltere’deki bir parkta Müslüman bir aileye İslamofobik ve ırkçı saldırıda bulunan iki genç gözaltına alındı.

West Midland Polis Teşkilatından yapılan açıklamada, Wolverhampton şehrinde 5 Haziran Cumartesi günü Müslüman bir aileye yönelik ırkçı ifadeler kullanan ve onları bıçaklamakla tehdit eden iki gencin gözaltına alındığı bildirildi.

Açıklamada, “Geçen cumartesi akşamı Wolverhampton’da, Park Road West’teki bir parkta bir aileye yönelik ırkçı saldırı raporlarının ardından dün gece iki genci gözaltına aldık. Bu olayın toplumda endişe yaratmasını anlıyoruz ve bu tür konuları son derece ciddiye aldığımız konusunda herkesi temin etmek istiyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Wolverhampton’daki bir adreste gözaltına alınanların 15 ve 17 yaşlarında iki erkek olduğu belirtilen açıklamada, sosyal medyada yayılan saldırı görüntülerinin ilgili aileyi daha fazla üzebileceği endişesiyle paylaşılmaması çağrısı yapıldı.

Söz konusu gözaltılar, iki gencin, kentteki bir parkta Müslüman bir ailenin üyelerine sözlü ve fiziksel saldırıda bulunduğu ve tehdit ettiğini gösteren bir görüntünün hafta sonundan bu yana sosyal medyada çok sayıda kişi tarafından paylaşılmasının ardından geldi.

Görüntüde, gençlerden birinin aile üyelerinden birine, “Seni kendim bıçaklayacağım.” dediği duyuluyor.

İngiltere’de İslamofobik saldırılar, 2016 Brexit referandumu ve 2017’de Londra ve Manchester’daki terör saldırılarından bu yana hızla arttı.

Ülkede Müslüman karşıtı olayları ve nefret suçlarını izleyen sivil toplum kuruluşu Tell Mama tarafından yapılan bir araştırmada, İslamofobik nefrete, en fazla Müslüman kadınların maruz kaldığı ortaya kondu.

Araştırmada, mağdurların çoğunluğunun kadınlar olduğuna ve faillerin ise büyük kısmının beyaz erkeklerden oluştuğuna işaret edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.