kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3266
EURO
35,0806
STERLIN
41,0110
BITCOIN
$70.643
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Londra’da on binlerce kişi, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etmek için yürüdü

Londra’da on binlerce kişi, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etmek için yürüdü
17.05.2021
0
A+
A-

Londra’da 15 Mayıs Cumartesi on binlerce kişi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek için yürüdü.

Protestocular İngiliz hükümetini İsrail’e karşı harekete geçmeye çağırdı. Hyde Park’ta buluşan protestocular, oradan İsrail Büyükelçiliği’nin bulunduğu Kensington’a yürüdü. Ana cadde üzerine geçici bir kürsü kuran protestocular Filistin’de yaşananlara dikkat çeken konuşmalar yaptı. Protestoya katılanlar arasında İşçi Partisi’nin eski lideri Jeremy Corbyn de vardı.

İsrail Büyükelçiliği önünde bir açıklama yapan Corbyn, Gazze’de yaşananları durdurmak için uluslararası bir baskı gerektiğini söyledi:

“Evinizin gözünüzün önünde bombalandığını, içerideki ailenize yardım edebilmek için hiçbir şey yapamadığınızı hayal edin. Gazze, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te yaşayanlara yardımcı olabilecek şey bizim küresel itirazımızdır. İşgali, yasa dışı yerleşimleri ve Gazze ablukasını derhal kaldırın.”

“Sivillerin öldürülmesi bir savaş suçudur”

Filistin Dayanışma Kampanyası, Savaşı Durdurun Koalisyonu ve Nükleer Silahsızlanma Kampanyası gibi örgütlerin birlikte düzenlediği yürüyüşün ardından Guardian gazetesine konuşan protestocuların bir sözcüsü, “İngiliz hükümeti İsrail’in Filistin halkına yönelik vahşi şiddetini durdurmalı ve bunun cezasız kalmamasını sağlamalı” dedi ve ekledi:

“Gazze’nin bombalanması, aralarında çocukların da olduğu sivillerin öldürülmesi bir savaş suçudur. Bunlar, Kudüs’te aileler yasa dışı bir şekilde evlerinden çıkarılırken ve İsrail aşırı sağı Filistinlilere saldırılar düzenlerken yaşanıyor. İngiliz hükümeti İsrail’e askeri, diplomatik ve finansal destek vermeye devam ettikçe bu suçların ortağı olacaktır.”

 

Eylem komitesi, yürüyüşe yüz bin kişinin katıldığını açıkladı. Londra’nın yanı sıra Birmingham, Coventry, Birston, Cardiff ve Edinburgh gibi kentlerde de eylemler düzenlendi. İngiltere’nin dışında Fransa ve İtalya’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda ülkede de bugün benzer yürüyüşler ve protestolar vardı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.