kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3269
EURO
35,0739
STERLIN
40,8998
BITCOIN
$70.548
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İki Türk kökenli genç belediye meclis üyesi olarak seçildi

İki Türk kökenli genç belediye meclis üyesi olarak seçildi

İNGILTERE’DE yerel seçim sonuçlarına göre, Muhafazakâr Parti, ülkenin kuzey doğusunda İşçi Partisi’ne karşı üstünlük sağlarken, İşçi Partisi, Londra ve Manchester’da seçimleri yeniden kazandı. Gelen sonuçlara göre, Muhafazakâr Parti, ülkenin kuzey doğusunda İşçi Partisi’ne karşı üstünlük sağladı. İşçi Partisi’nin bu bölgelerde uzun yıllardır yönetimde olduğu yerleri kaybettiği ve Muhafazakâr Parti’nin bazı yerleşim yerlerinde ilk defa üstünlük sağladığı kaydedildi.

Muhafazakâr Parti 12 yeni konseyde üstünlük sağlarken, İşçi Partisi’nin 9 konseyin yönetimini kaybettiği belirtildi. Öte yandan, İşçi Partisi Londra ve Manchester’da yerel seçimleri yeniden kazandı.

İngiltere’de 6 Mayıs Perşembe günü gerçekleşen yerel seçimde 23 yaşındaki Kıbrıslı Türk Justin Halabi, başkent Londra’nın Waltham Forest bölgesinde Belediye Meclisi’ne seçildi. Türkçe konuşan yoğun olarak yaşadığı Enfield bölgesinde ise Elbistan kökenli olan 27 yaşındaki Ayten Güzel İşçi Partisi’nden Belediye Meclis üyesi olarak seçildi.

Londra doğumlu olan Justin Halabi, annesi İlkay İsa ve babası Halil Halabi ile aynı ilçede görev yapacak. Halabi’nin seçilmesi üzeri ilk tebrik mesajı Muhafazakâr Parti milletvekilli İain Duncan Smith’den geldi, Smith şu ifadeleri kullandı:

‘’Hatch Lane Ward için Muhafazakar meclis üyesi Justin Halabi’yi tebriz ederiz. Adayların seçilmesine yardımcı olmak için her türlü çabayı gösteren değerli aktivistlere, üyelere ve destekçilere sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Oy veren herkese teşekkürler.’’

Nottingham Üniversitesi’nde siyaset bilimi öğrenimi gören Güzel, bir yıldır Türkiye kökenli İşçi Partisi milletvekili Feryal Clark’ın asistanlığını yapıyordu. Enfield ilçesi Southbury bölgesinden seçimi kazanan Güzel, sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı:

‘‘Southbury bölgesi için yeni bir meclis üyesi olarak seçilmekten gerçekten onur duyuyorum. Kampanyanın parçası olan İşçi Partisi aktivistlerine ve en önemlisi, bana oy veren Southbury sakinlerine teşekkür ederim. Cllr Chris Bond’un mirasını taşımak için çok çalışacağız. Huzur içinde uyu Chris.’’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.