kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5327
EURO
34,9418
STERLIN
40,7476
BITCOIN
$64.612
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

İngiliz Parlamentosu: Çin, Uygur Türklerine soykırım uyguluyor

İngiliz Parlamentosu: Çin, Uygur Türklerine soykırım uyguluyor
23.04.2021
0
A+
A-

İngiltere Parlamentosu, Çin’in Uygur Türklerine yönelik baskı ve uygulamalarını “soykırım” olarak tanımlayarak, Çin’in “hak ihlalleri” eylemlerini durdurması için hükümete çağrıda bulundu.

İngiliz Parlamentosu Çin hükümetinin Uygur Türklerine yönelik kitlesel insan hakları ihlalleri ve insanlığa karşı suçlarını “soykırım” olarak değerlendirerek, Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki eylemlerini kınadı. İngiltere Parlamentosu, Çin’in Uygur Türklerini hedef alan eylemlerinin durdurulması için hükümete harekete geçme ve Pekin’e yönelik baskıyı artırma çağrısında bulundu.

Parlamentoda milletvekilleri tarafından onaylanan karar ile ilgili olarak, önergeyi parlamentoya sunan milletvekili Nusrat Ghani, soykırımla mücadelenin Çin tarafından kontrol edilmeye çalışıldığını ve mahkemeye giden her yolun kapatıldığını ifade etti. Ghani, “Hükümetimiz kontrolü geri almalı” dedi.

“İHLALLERİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ KİMSE İNKAR EDEMEZ”

Önergeye göre, Çin’e karşı adım atma konusunda İngiltere hükümetinin kendi kararlarını alması isteniyor. Birleşik Krallık Parlamentosu üyesi Yasmin Qureshi, “Bugünkü oylama, bir dönüm noktası olmalı. Sincan bölgesindeki ihlallerin büyüklüğünü kimse inkar edemez” dedi.

“SOYKIRIMLA MÜCADELE YOLUMUZ, ÇİN TARAFINDAN KONTROL EDİLEMEZ”

Parlamento üyesi ve Asya’dan Sorumlu Devlet Bakanı Nigel Adams ise yaptığı açıklamada, İngiltere hükümetinin, Sincan’daki insan hakları ihlallerini “soykırım” olarak tanıyacak kararın “yetkili” mahkemelerce alınması gerektiğini belirtti. Adams, “Soykırımla mücadele yolumuz, Çin tarafından kontrol edilemez” dedi.

Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki uygulamaları daha önce ABD Dışişleri Bakanlığı, Belçika, Kanada ve Hollanda Parlamentoları tarafından “soykırım” olarak tanımlanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.