kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
STERLIN
41,0249
BITCOIN
$70.770
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Hükümetten benefit kampanyası

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı DWP, sosyal yardım yolsuzluklarını engellemek için yeni bir kampanyaya start verdi.

Hükümetten benefit kampanyası
23.10.2014
0
A+
A-

benefitÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı DWP, sosyal yardım yolsuzluklarını engellemek için yeni bir kampanyaya start verdi.

Kampanya kapsamında 50 dolayında bölgede TV, radyo ve Facebook üzerinden ilanlar yayınlanacak. Yardım alanların statü değişikliklerini ilgili otoritelere bildirmeleri çağrısında bulunulan ilanlarda, aksi durumlarda hapis gibi cezalarla karşılaşabilecekleri uyarısında bulunuluyor.

Kampanyaya ilişkin bir açıklamada bulunan Sosyal Yardım Bakanı Mark Harper, vatandaşın vergilerinin ihtiyaç sahibi olmayan kişilerce çalınmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

“Benefit alanlara statülerini güncellemeleri konusunda her türlü imkan ve çağrıyı yapıyoruz. Ancak sistemi suistimal etmeye kararlı olan kişileri de dururmamız gerekiyor” diyen Harper, yolsuzlukların devlete yıllık maliyetinin £1.1 milyar dolayında olduğuna dikkat çekti.

Öte yandan, tek başına yaşarken, daha sonra partneri ile aynı evi paylaşan veya gelir durumundaki değişiklikleri bildirmeyen kişiler de sosyal yardım yolsuzluğu kapsamında soruşturuluyor. Her gün 600’den fazla kişinin sosyal yardım yolsuzluklarını ihbar etmek için ilgili telefonları aradığı belirtilirken, bu tür olayların engellenmesi için ceza yaptırımların geçen yıl ağırlaştırıldığı hatırlatılıyor. Düzenlemelerle mahkeme kararı olmaksızın verilen £2 bin yolsuzluk cezaları £5 bine yükseltilmişti.

2010 yılında iktidara gelen koaliyon hükümeti 1992’den bu yana uygulanan ve yıllık maliyeti £13 milyarı bulan yardımları kısmayı hedefliyor. Hükümet, İngiltere’de herhangi bir sağlık veya başka bir gerekçe ile çalışamadığı gerekçesi ile tahsis edilen yardımlardan faydalanan kişilerin yarısından fazlasının, aslında çalışabilecek durumda olduğunu savunuyor. Sürekli bel ve baş ağrısı, şişmanlık gibi gerekçelerle binlerce kişinin uzun süredir yardım aldığına işaret eden hükümet, 46 bin kişinin davranış bozukluğu ve alkol kullanımı, 29 bin kişinin de uyuşturucu bağımlılığı nedeni ile yardım aldığını vurgulamıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.