kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3724
EURO
34,9981
STERLIN
40,9403
BITCOIN
$69.700
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İngiltere parlamentosunda Prens Philip için saygı duruşu

İngiltere parlamentosunda Prens Philip için saygı duruşu
13.04.2021
0
A+
A-

İngiltere parlamentosunda milletvekilleri, geçtiğimiz cuma günü 99 yaşında hayatını kaybeden Edinburgh Dükü Prens Philip için saygı duruşunda bulundu.

İngiltere parlamentosunda geçtiğimiz cuma günü hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip’in anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve milletvekillerinin katılımıyla gerçekleşen sosyal mesafeli saygı duruşunun ardından Johnson, Prens Philip’in “yeni fikirleri” ile “milyonların hayatına dokunduğunu” ve “ülkeyi daha iyi bir yer haline getirdiğini” ifade etti.

Başbakan Johnson, Prens Philip’in olağanüstü Elizabeth dönemini sürdürdüğünü belirterek, Philip’in ara sıra diplomatik protokolün ince noktalarından geçtiğini fakat dünyanın ona karşı olmadığını sözlerine ekledi.

“ZAMANIN ÖTESİNDE BİR ADAM”

İngiltere’nin eski Başbakanı Theresa May ise yaptığı açıklamada, Prens Philip’in “zamanının ötesinde bir adam” olduğunu ifade etti.

İşçi partisi lideri Sir Keir Starmer, dükün yaşamının “modern Britanya’yı şekillendirdiğini” kaydederek, “Ulusal hikayemizde de çok ihtiyaç duyulan istikrarı sağladı” dedi.

İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, Prens Philip ile Kraliçe’nin ilişkisini “gerçek bir ortaklık” olarak tanımlayarak, erkeklerin genellikle otorite pozisyonlarında olduğunu, fakat Prens Philip’in “güçlü bir kadınla evli olma zorluğu ile karşı karşıya olduğunu” ifade etti.

Galler Başbakanı Mark Drakeford ise, “Yaşanmış istisnai bir hayatın sonunda en içten sempatimizi iletiyoruz” dedi.
İrlanda Başbakanı Arlene Foster yaşamını yitiren Prens Philip için, “Gençliğimiz, Birleşik Krallığımız ve dünya için gerçek bir kuşaklar arası miras” ifadelerini kullandı.

JOHNSON ELEŞTİRİLERİN HEDEFİ OLMUŞTU

Başbakan Johnson, Prens Philip’in ölümünün ardından Başbakanlık ofisinde yaptığı bir açıklamada görünüşü nedeniyle eleştirilerin hedefi olmuştu. İngiltere medyasında Johnson’ın “perişan” ve “saygısız” göründüğü ifade edilmiş, Johnson’ın Prens Philip’in ölümüyle ilgili açıklama yaptığı kürsüde dağınık görünen imajı saygısızlık olarak nitelendirilmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.