kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5631
EURO
34,7032
STERLIN
40,4466
BITCOIN
$62.069
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiltere’de Müslümanlara yönelik baskı artıyor

İngiltere’de Müslümanlara yönelik baskı artıyor
19.03.2021
0
A+
A-

İslam karşıtı açıklamalarıyla tanınan İngiliz yazar Shawcross, hükümetin aşırıcı gruplarla mücadele için kurduğu Prevent projesinin başına geçti. Yaşanan gelişme sonucu tepkiler artarken Müslümanların üzerindeki baskının artmasından endişe ediliyor.

İngiltere’de İslam karşıtı açıklamalarıyla gündeme gelen yazar ve gazeteci William Shawcross, ülkede aşırıcılık ve radikalliğe yönelik önleyici tedbir programı olan Prevent’e atanmasıyla gündem oldu. Her fırsatta Müslümanları hedef alan William Shawcross’un programın başına gelmesi ise ülkede yaşayan Müslümanları endişelendirdi.

BAĞIMSIZ İNCELEME ÇAĞRISI

İnsan hakları örgütleri, Prevent programında Müslüman inancına sahip insanlara karşı ayrımcılık yapıldığı ve ifade özgürlüğünün kısıtlandığı gerekçesiyle bağımsız bir inceleme çağrısında bulundu.

Ülkede önde gelen Müslüman sivil toplum örgütleri programa Shawcross’un atanması nedeniyle Prevent programını boykot edeceklerini açıkladılar.

MÜSLÜMANLAR ÜZERİNDEKİ BASKI ARTABİLİR

İngiltere’deki 450’den fazla kuruluş Shawcross’un İslam karşıtı tavırlarıyla bilindiğini ifade ediyor. Bu tutuma sahip birinin objektif olamayacağını açıklayan İslami kuruluşlar, Müslümanlara yönelik baskının daha da sertleşmesi konusunda oldukça endişeli.

 

 

PREVENT PROJESİ NEDİR?

İngiltere’de terörle mücadele stratejisinin parçası olan “Prevent” programı, hükümetin radikalleşmeyle mücadele projesi olarak biliniyor. Prevent politikasıyla Müslümanların “sürekli ve yaygın” bir şekilde karalanması programa yönelik eleştiriler arasında.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.