kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3203
EURO
35,1119
STERLIN
41,0551
BITCOIN
$70.992
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

İlhan Sami Çomak’a, Galler PEN Uluslararası Onursal Üyeliği online bir etkinlik ile kutlanacak

İlhan Sami Çomak’a, Galler PEN Uluslararası Onursal Üyeliği online bir etkinlik ile kutlanacak

GALLER PEN, 27 yıldır tutuklu şair İlhan Sami Çomak’a onursal üyelik verdi. Galler PEN Başkanı Menna Elfyn tarafından kaleme alınan mektupta ‘’Büyük bir memnuniyetle, Galler PEN’in, sizi Galler PEN Uluslararası Onursal Üyesi olmaya davet ederek, çalışmalarınızı tanımayı oybirliğiyle kabul ettiğini tarafınıza bildirmek için yazıyorum’’ dendi.

PEN Norveç ve PEN Galler işbirliği ile, tutuklu Kürt şair İlhan Sami Çomak’ın ve Galler PEN tarafından kendisine layık görülen Galler PEN Uluslararası Onursal Üyeliği’nin verilmesi ve doğum gününü kutlamak amacıyla 8 Mart tarihinde online bir müzik ve şiir etkinliği düzenlenecek. Etkinlik, GMT saati ile 17:00’da ve TR saati ile 20:00’da gerçekleşecek .

Şarkıcı Suna Alan’ın Nûdem Durak ve tüm politik tutsaklar için bestelediği Dargerînok (Sarmaşık) isimli şarkısı ile başlayacak etkinlik, PEN Norveç Türkiye Danışmanı Caroline Stockford’ın konuşması ile açılacak. Şair Çomak’ın annesinin de katılacaği etkinlikte, Çomak’ın vasisi İpek Özel de mesajlarını iletecekler.

İki bölüm şeklinde gerçekleşecek etkinliğin ilk programında; Alice Oswald, Galler PEN Başkanı Menna Elfyn, Norveçli şair Aasne Linnestå ve Yeni Zelandalı şair Sophia Wilson şiir okuyacaklar. Devamında şair Çomak’ın çalışmalarını anlatacak Türkiye Yazarlar Sendikası Üyesi Hakkı Zariç’in ardından şair Nilay Özer, Çomak’ın bir şiirini okuyacak. Ardından Çomak’ın Onursal Üye seçilmesine dair Galler PEN’e yönelik ele aldığı mesajı okunacak.

Etkinliğin ikinci bölümünde Caryl Bryn, Çomak’ın “Burda Neler Yok” şiirini Galce arp eşliğinde okuyacak. Çomak için şiirlerini okuyacak üç Amerikalı şairin ardından program, Çomak’ın şiirlerinin operatik yorumu ile Øivind Hånes ve Karsten Brustad’ın videosunun gösterimi gerçekleşecek.

Şair Çomak’a doğumgünü mesajlarının da bırakılabileceği online etkinliğe kaydolmak için caroline@norskpen.no adresine e-posta gönderebilirsiniz.

İLHAN SAMİ ÇOMAK KİMDİR?

Şair İlhan Sami Çomak 1994 yılında henüz 21 yaşında İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencisiyken, çok işkenceli on altı günlük gözaltı süresinden sonra tutuklandı. AIHM’in 2007’de adil yargılanmadığına dair hükmüne rağmen, son 27 yıldır tutuklu yargılanan Çomak’ın cezaevinde iken çıkardığı 8 şiir kitabı var. Çomak’ın son şiir kitabı “Geldim Sana” geçtiğimiz yıl Sennur Sezer birincilik ödülüne layık görüldü. Çomak’ın yazılarından oluşan kitabı ‘’Karınca Yuvasını Dağıtmamak’’ bu yıl İletişim Yayınları’ndan çıkacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.