kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5445
EURO
34,9707
STERLIN
40,6401
BITCOIN
$64.330
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
13°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Prens Harry, annesi Prenses Diana hakkında konuştu: Tek başına neler yaşadığını hayal bile edemiyorum

Prens Harry, annesi Prenses Diana hakkında konuştu: Tek başına neler yaşadığını hayal bile edemiyorum
01.03.2021
0
A+
A-

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in torunu Prens Harry, kraliyet ailesindeki görevlerinden ayrılmadan önce tarihin tekerrür etmesi endişesini yaşadığını söyledi.

Eşi Meghan Markle birlikte Amerikan CBS Televizyonu’nda Oprah Winfrey’in programına katılan Prens Harry, 1997’de hayatını kaybeden annesi Prenses Diana’nın ölmeden önce Kraliyet Ailesi’yle bağlarını koparmasına atıfta bulunarak “Annemin o dönem tek başına neler yaşadığını hayal bile edemiyorum” dedi.

Prens Harry, 7 Mart’ta yayımlanacak röportajda küçükken annesiyle çekilmiş bir fotoğrafın gösterilmesinden sonra “Ben burada eşimle yan yana oturup sizinle konuştuğum için mutluyum. En azından biz birlikteyiz” diye konuştu.

Prenses Diana, 1996’da tahtın bir numaralı varisi Prens Charles’tan boşanma sürecinde kraliyet unvanlarından feragat etmiş ve ertesi yıl Paris’te bir trafik kazasında yaşamını yitirmişti.

‘Sustunuz mu, susturuldunuz mu?’

CBS’in aktardığına göre çift, röportajda geçen yıl ABD’ye taşınma hikayeleri ve gelecek planları hakkında konuşuyor.

Kanala göre röportajda Meghan, Kraliyet Ailesi’ne, evliliğe ve anneliğe adım atmasından bahsediyor ve yoğun kamuoyu baskısı altında hayatını nasıl idame ettirdiğini anlatıyor.

Röportajın yayımlanan klibinde Winfrey, Sussex Düşesi Meghan’a bir “Kırılma noktası var mıydı? Sustunuz mu, yoksa susturuldunuz mu?” diye soruyor. Ancak klipte Düşes’in cevaplarına yer verilmiyor.

‘Zehirli ortamdan kurtulmak için…’

Prens Harry daha önce Birleşik Krallık’ta kendisini ve ailesini basın tarafından yaratılan “zehirli” ortamdan korumak için kraliyet görevlerinden vazgeçtiğini duyurmuştu.

Prens Harry, geçen hafta katıldığı bir programda “Kraliyet ailesinden ayrılmadıklarını, sadece geri çekildiklerini” söylemiş ve “Ailemi oradan çıkarmalıydım. Her kocanın ve her babanın yapması gerekeni yaptım” demişti.

Geçen ay, Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada Prens Harry ve Meghan Markle’ın kraliyet ailesindeki kamusal görevlerine dönmeyecekleri, onursal askeri unvanlarını iade edecekleri ve Kraliyet Ailesi’nin ayrıcalıklarından faydalanamayacakları belirtilmişti.

Bununla birlikte çiftin Kraliyet Ailesi’nin mensubu olmaya devam edecekleri vurgulanmıştı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.