kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5826
EURO
34,7975
STERLIN
40,4693
BITCOIN
$64.162
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın babası, Brexit nedeniyle Fransız pasaportuna başvurdu

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın babası, Brexit nedeniyle Fransız pasaportuna başvurdu
31.12.2020
0
A+
A-

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın babası Stanley Johnson, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasını ifade eden Brexit geçiş sürecinin bu gece tamamlanması öncesinde Fransız pasaportu için başvuru yaptığını doğruladı.

Fransız RTL radyosuna konuşan Stanley Johnson, anneannesi ve dedesinin Fransız olduğunu, annesinin de Fransa’da doğduğunu belirterek “Sorun Fransız olmak değil. Doğru anlıyorsam ben Fransızım… Benim için sorun, zaten olduğum şeyi elde etmek ve bundan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Boris Johnson 2016’daki Brexit referandumunda İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması için yürütülen kampanyanın başını çekerken, Stanley Johnson AB’de kalma yönünde kampanya yapmıştı.

80 yaşındaki Johnson, 40 yıl önce İngiltere’yi temsilen Avrupa Parlamentosu’nda milletvekili olmuş, daha sonra Avrupa Komisyonu’nda çalışmıştı.

İngiltere’nin Brexit geçiş süreci sona eriyor

İngiltere’nin Brexit geçiş süreci bu gece yerel saatle 23.00’te sona ermiş olacak.

Boris Johnson, uzun müzakere sürecinin ardından, Brexit sonrası AB ile ticari ilişkilerini düzenleyen anlaşmaya 24 Aralık’ta varmış, Çarşamba günü Parlamento’da yapılan oylamada da bu anlaşma kabul edilmişti.

Böylece 1973’te o zamanki adıyla Avrupa Ekonomik Topluluğu’na katılan İngiltere, AB’ye üye 27 ülke vatandaşlarının serbest dolaşım hakkına ve bundan kaynaklı çalışma hakkına tabi olmayacak.

AFP ajansının haberine göre, Stanley Johnson, radyo mülakatında, “Ben daima Avrupalı olacağım” diye konuştu.

“İngilizlere ‘Avrupalı değilsiniz’ diyemezsiniz. Avrupa, ortak pazardan, Avrupa Birliği’nden daha öte bir şey.”

Johnson, AB pasaportuna sahip olmanın önemine de dikkat çekerek, “AB ile böyle bir bağlantıya sahip olmak da önemli” dedi.

Baba Johnson’ın Fransız pasaportu alma düşüncesini, kızı Rachel da Mart’ta yayımladığı kitapta duyurmuştu.

Büyükannesinin Versailles’da doğduğunu hatırlatan Rachel Johnson, babasının Fransız vatandaşı olması durumunda kendisinin de vatandaş olmak istediğini ifade etmişti.

Kaynak: BBC Türkçe
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.