kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5056
EURO
34,5851
STERLIN
40,4807
BITCOIN
$62.409
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Ukrayna Parlamentosu, İngiltere ile serbest ticaret anlaşmasını onayladı

Ukrayna Parlamentosu, İngiltere ile serbest ticaret anlaşmasını onayladı
17.12.2020
0
A+
A-

Ukrayna Parlamentosu Verkhovna Rada, Ukrayna ile Büyük Britanya Birleşik Krallığı ve Kuzey İrlanda arasındaki Siyasi İşbirliği, Serbest Ticaret ve Stratejik Ortaklık Anlaşmasını onayladı. Toplam 303 milletvekili 0083 numaralı tasarının kabulü lehinde oy kullandı.

Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba‘ya göre kabul edilen yasa tasarısı sayesinde, Ukraynalı firmaların İngiltere pazarına girişini kolaylaştıracak olan ülkeler arasında serbest ticaret için optimal koşullar yaratılacak.

Kürsüden konuşan bakan, “Bu anlaşma sayesinde, siyasi ortaklığı güçlendirecek, Rusya’nın devletimize yönelik saldırganlığına karşı koymada İngiltere ile stratejik bir ortaklığa dönüştüreceğiz. Londra ile Kiev arasında önemli uluslararası konumların düzenli alışverişini ve koordinasyonunu sağlayacak yeni bir ilişki biçimi başlatacağız.” dedi.

Ukrayna Ekonomik Kalkınma, Ticaret ve Tarım Bakanı ve Ukrayna Ticaret Temsilcisi Taras Kaçka Facebook’ta yazdığı mesajda İngiliz Parlamentosu da anlaşmayı onaylayarak sürecini tamamladı ve 1 Ocak tarihinde yürürlüğe girmesi gerekmektedir.

Kaçka “Anlaşma, endüstriyel ürünler üzerindeki vergilerin tamamen ortadan kalkmasını şart koşuyor. Gübreler, elektronik cihazlar ve otomobiller için küçük istisnalar var ve önümüzdeki iki yıl içinde % 1-2’den fazla olmayan bir vergiye tabi olabilir (ancak zorunlu değildir). Ve 2023’ten itibaren, endüstriyel ürünler üzerindeki vergiler hiç olmayacak.” şeklinde yazdı.

Kaçka, anlaşmanın onaylanması sayesinde İngiltere’nin şu anda Ukrayna’ya uygulanan anti-damping ve koruyucu tedbirler konusunda daha esnek olabileceğini kaydetti. Bu özellikle metalürjik ürünler için geçerlidir.

“Tarımda, elbette, aynı düzeyde liberalleşmeye ulaşmak o kadar kolay değil. Yine de, tarife kotasına tabi olmayan tüm tarım malları vergiye tabi olmayacak.” şeklinde belirtti.

Kaçka, diğer tarım ürünleri açısından kotaların, hacmin en az % 13’ü kadar olacağını söyledi ve bu AB ile Ortaklık ve Serbest Ticaret Anlaşması’nda belirlendi. Kaçka, “Her iki taraf da İngiltere’deki Ukrayna ürünlerine olan talebin daha büyük olacağını anlıyor. Bu nedenle, 2022’de bu rakamları yukarı doğru veya tarife kotalarının tamamen kaldırılıncaya kadar güncelleyeceğiz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.