kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5963
EURO
34,8549
STERLIN
40,6385
BITCOIN
$64.990
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiltere İlaç Düzenleme Kurumu: Alerji geçmişi olanlar Pfizer’ın koronavirüs aşısını yaptırmamalı

İngiltere İlaç Düzenleme Kurumu: Alerji geçmişi olanlar Pfizer’ın koronavirüs aşısını yaptırmamalı
09.12.2020
0
A+
A-

İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu, ülkede uygulanmaya başlayan Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği koronavirüs aşısıyla ilgili olarak, “Belirgin alerjik reaksiyon geçmişi olan kişiler kesinlikle yaptırmamalı” uyarısında bulundu.

İngiltere’de Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği koronavirüs aşısı uygulanmaya başlarken İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu, alerjik bünyeye sahip kişilerle ilgili bir uyarı yaptı. Dün başlayan aşı uygulamasında iki kişide alerjik yan etkiler oluştuğu belirtilirken, belirgin bir reaksiyon geçmişine sahip kişilerin aşıyı olmaması gerektiği belirtildi.

İKİ KİŞİ AŞI UYGULANDIKTAN SONRA DUYARLILIK REAKSİYONU GÖSTERDİ

İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu çeşitli ilaçlara, gıdalara ve aşılara yönelik alerjisi olduğu bilinen insanların bu grupta olduğunu söyledi.

Kurum, alerjik yan etki gösteren iki kişinin sağlık çalışanı olduğunu aktardı. Bu kişilerde aşı uygulandıktan kısa süre sonra aşırı duyarlılık reaksiyonu görüldüğü belirtildi. İkisinin de “güçlü bir alerjik reaksiyon geçmişi” olduğu ve yanlarında düzenli olarak adrenalin takviyesi taşımak zorunda olduğu eklendi. İki sağlık çalışanının da durumunun iyi olduğu belirtildi.

İNGİLTERE’DE AŞILAMA BAŞLADI

BioNTech ve Pfizer’ın geliştirdiği aşı İngiltere’de onaylanırken, 800 bin dozdan oluşan ilk sevkiyattaki aşılar 50 hastanede vatandaşlara uygulanacak. Ülkede ilk olarak 80 yaş üzeri vatandaşlar ve bakımevi çalışanları aşılanacak.

Aşı 90 yaşındaki Margaret Keenan’a uygulanırken, Kuzey İrlanda’da yaşayan kadın onaylanmış aşıyı yaptıran ilk hasta oldu. Keenan’dan sonra 81 yaşındaki William Shakespeare adında bir erkeğe de onaylanmış koronavirüs aşısı yapıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.