kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3266
EURO
35,0806
STERLIN
41,0110
BITCOIN
$70.643
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Jeremy Corbyn’in parti üyeliğinin devamına karar verildi

Jeremy Corbyn’in parti üyeliğinin devamına karar verildi
18.11.2020
0
A+
A-

İngiltere’de antisemitizm şikayetleri ile ilgili bir raporun ardından üyeliği askıya alınan eski İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn yeniden partiye kabul edilirken, mevcut lider Keir Starmer, karara ilişkin “Yahudi toplumu için başka bir acı verici gün” yorumunu yaptı.

Partinin İcra Komitesi, Corbyn’in üyeliğinin 19 gün sonra yeniden devamına karar verdi.

Corbyn de, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, karardan memnuniyet duyduğunu belirterek partinin şimdi Başbakan Boris Johnson yönetimindeki Muhafazakar Parti iktidarını yenmek için bir araya gelmesi gerektiğini kaydetti.

Ancak liderlik görevini Corbyn’den alan Starmer kararı eleştirdi. Twitter hesabından açıklama yapan Starmer, “Bunun, Yahudi toplumu ve antisemitizmle başa çıkmak için büyük mücadele veren İşçi Partisi üyeleri için başka bir acı verici gün olduğunu biliyorum. Sebep olunan acı ve insanların hissettiği travmanın farkındayım.” dedi.

Starmer, “İşçi Partisini Yahudi toplumu için güvenli bir yer haline getirme kararlılığından geri adım atmayacağını” da vurguladı.

Üyeliği askıya alınmıştı

Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu’nun (EHRC) geçen ayki raporunda, “İşçi Partisi yönetiminde antisemitizmi ele almada ciddi başarısızlıklar görüldüğü ve antisemitizm şikayetlerini değerlendirmede yetersiz bir süreç işletildiği” belirtilmiş ve eski lider Jeremy Corbyn’in kendi döneminde yaşananlardan sorumlu olduğu kaydedilmişti.

Raporun ardından partiden yapılan açıklamada Corbyn’in üyeliğinin, hakkındaki soruşturma sonuçlanana kadar askıya alındığı duyurulmuştu.

Corbyn, geçen sene aralık ayında yapılan seçimdeki büyük yenilginin ardından istifa kararı almış ve yerine 4 Nisan’da “Sir” ünvanlı Keir Starmer seçilmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.