kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3697
EURO
34,9552
STERLIN
40,9595
BITCOIN
$69.859
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İngiltere’de eski İşçi Partisi lideri Corbyn, parti üyeliğinin askıya alınmasına karşı çıkacak

İngiltere’de eski İşçi Partisi lideri Corbyn, parti üyeliğinin askıya alınmasına karşı çıkacak
30.10.2020
0
A+
A-

İngiltere’de eski İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, parti üyeliğinin askıya alınmasını siyasi müdahale olarak niteleyerek, karara şiddetle karşı çıkacağını bildirdi.

İngiltere’de eski İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, parti üyeliğinin askıya alınmasını siyasi müdahale olarak niteleyerek, karara şiddetle karşı çıkacağını bildirdi.

Corbyn, Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonunun (EHRC) “İşçi Partisinde antisemitizm” iddialarıyla ilgili raporunun ardından üyeliğinin askıya alınmasına ilişkin Facebook hesabından açıklama yaptı.

Bu siyasi müdahaleye şiddetle karşı çıkacağını kaydeden Corbyn, anketlerin antisemitizmle suçlanan üye sayısı konusunda yanlış bir algı olduğunu gösterdiğini söyledi. Corbyn, “Abartılan şey buydu, sorunun ciddiyeti değil.” dedi.

Her türlü ırkçılığa karşı sıfır tolerans politikasını desteklemeye devam edeceğini vurgulayan Corbyn, parti üyelerini sorun çözülene kadar sükunetlerini korumaya ve en fakirleri daha da fakirleştiren bu korkunç hükümeti yenmeye odaklanmaya çağırdı.

Üyeliği askıya alındı

Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu (EHRC) raporunda İşçi Partisi yönetiminde antisemitizmi ele almada ciddi başarısızlıklar görüldüğü ve antisemitizm şikayetlerini değerlendirmede yetersiz bir süreç işletildiği belirtilerek, Corbyn’in kendi döneminde yaşanlardan sorumlu olduğu savunulmuştu.

Corbyn, raporun ardından Facebook hesabından yaptığı açıklamada, konuya ilişkin soruşturmaların parti bürokrasisine takıldığını belirterek, “Bir antisemit bile çok fazladır ancak sorunun boyutu, siyasi nedenlerden dolayı parti içindeki ve dışındaki muhaliflerimiz ve çoğu medya tarafından dramatik bir şekilde abartıldı.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Partinin “Sir” unvanlı yeni lideri Keir Starmer de bir utanç günü yaşadıklarını ifade ederek özür dilemişti.

Partiden yapılan açıklamada da “Bugün yaptığı yorum ve sonrasında bunları geri almaması nedeniyle İşçi Partisi, Jeremy Corbyn’in üyeliğini soruşturma sonuçlanana kadar askıya aldı.” bilgisi verilmişti.

Corbyn, geçen sene aralık ayında yapılan seçimdeki büyük yenilginin ardından istifa kararı almış ve yerine 4 Nisan’da Keir Starmer seçilmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.