kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3334
EURO
35,1194
STERLIN
40,9530
BITCOIN
$71.213
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Pizza Express, İngiltere’de yaklaşık 1.300 kişiyi işten çıkaracağını söyledi

Pizza Express, İngiltere’de yaklaşık 1.300 kişiyi işten çıkaracağını söyledi
29.10.2020
0
A+
A-

Zincir, daha geçen ay, bir yeniden yapılanma anlaşmasının kalan 9.000 işçinin geleceğini güvence altına aldığını söylemişti.

Pizza Express, Birleşik Krallık’ta yaklaşık 1,300 kişiyi işten çıkardığını söyledi

Bu  rakam yaz aylarında ilan edilen 1,100 işçiye ek olarak.

Restoran zinciri, COVID-19 kısıtlamaları sıkılaştırıldığında son ticaretin kötüleştiğini söyledi.

Alacaklıların, zincirin geri kalan 9.000 işgücünün geleceğini “güvence altına aldığını” söylediği Eylül ayında bir yeniden yapılandırma anlaşması üzerinde anlaştıktan sonra duyuruyu yaptı.

Sözde şirket gönüllü düzenlemesi (CVA) kapsamındaki bu anlaşma, 73 sitenin kapatılmasıyla sonuçlandı ve oylamanın sonucuna bağlı olan 144 milyon sterlinlik yeni yatırımın kilidini açtı.

Halihazırda satışa sunulan Pizza Express, Perşembe günü başka bir restoran kapatmanın planlanmadığını, ancak maliyetleri düşürmek amacıyla gönüllü ve zorunlu işten çıkarmalar nedeniyle yaklaşık 1.300 personelin işten çıkarılmasının beklendiğini doğruladı.

Şirket, insanlardan evden çalışmaları istendiğinden, şehir merkezindeki konumlarının iş dünyasındaki düşüşün yükünü çektiğini söyledi.

Daha geniş gündelik yemek sektörü, Ağustos ayında Eat Out to Help Out programı tarafından desteklendi, ancak belirsizlik bulutlarının gerektirdiği salgının ötesinde bir gelecek için mücadele edenler arasında kaldı.

Pizza Express genel müdürü Zoe Bowley şunları söyledi: “Bu son derece zorlu zamanlarda amacımız ekip üyelerimizi ve müşterilerimizi güvende tutmak ve işleri mümkün olduğu kadar uzun süre elimizde tutmaktı.

“Sektörümüzün önde gelen işverenlerinden biri olarak, bu salgının sektörümüz, işimiz ve insanların yaşamları üzerinde nasıl derin bir etkisi olduğunu her gün görüyoruz.

“Maalesef, COVID-19 vakalarındaki son artış yine Birleşik Krallık’ta ziyaretçi sayısının azalmasına neden oluyor. Bunun birkaç ay daha devam etmesi beklendiğinden, maalesef daha fazla ekip üyemizi etkileyecek değişiklikler yapmamız gerekiyor.

“Çalışanlarımız işimizin merkezinde kalıyor ve etkilenenleri desteklemek için elimizden geleni yapıyoruz.

“Bu zor kararın önümüzdeki altı ay boyunca bize daha fazla esneklik sağlayacağına ve önümüzdeki yıllarda müşterilerimize restoranlarımızda ve evde hizmet vermeye devam etmemize yardımcı olacağına inanıyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.