kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3656
EURO
34,9702
STERLIN
40,9329
BITCOIN
$70.888
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İngiltere’de üç aşamalı yeni bir önlem planı uygulamaya giriyor

İngiltere’de üç aşamalı yeni bir önlem planı uygulamaya giriyor
12.10.2020
0
A+
A-

İngiltere’de Başbakan Boris Johnson, koronavirüs salgını ile ilgili olarak “üç aşamalı sınırlama” planını bugün açıklaması bekleniyor.

Ülkenin kuzeyindeki Liverpool kentine, bu yeni önlem planı çerçevesinde, en sert sınırlamaların getirilebileceği belirtiliyor.Hükümet yetkilisi, kentteki restoranların, paket servis dışında kapatılacağını söyledi.

İngiltere’de Pazar günü kaydedilen verilere göre, 12.872 kişide koronavirüs tespit edildi ve 65 kişi hayatını kaybetti.

Hükümetin yeni uygulamaya koyacağı plan, ülkedeki bölgelerin, vaka artışları ile orantılı olarak üç aşamalı sınırlamalardan biri ile tanımlanmasını öngörüyor.

Yeni plan ile, yerel çapta sınırlama yaklaşımı resmiyet kazanacak.

Üçüncü aşamanın devreye sokulacağı Liverpool kentinde, bir ev halkı ancak belirledikleri diğer bir ev halkı ile sosyalleşebilecek.

Ulaştırma, okul, iş ve transit geçiş özelinde sınırlanacak. Kent dışından kişilerin şehirde kalışına izin verilmeyecek.

Diğer aşamalar neleri içeriyor?

Daha düşük seviyede olan iki numaralı aşamada ise insanlardan kilit önemde olmayan ulaşımı sonlandırmaları istenecek. Yine bir ev halkı ancak belirledikleri bir başka ev halkıyla sosyalleşebilecek.

Birinci aşama ise, şu anda İngiltere’de ulusal çapta uygulanan sınırlamaları içeriyor.

Buna göre farklı evlerden en fazla altı kişi kapalı ya da açık ortamda bir arada olabiliyor. Barlar ve restoranlar akşam 10’da kapatılıyor.

Başbakan Boris Johnson, Pazar günü kabinesindeki isimlerle bir araya gelerek, yeni sistemle ilgili son düzenlemeleri ele aldı.

Ancak plan ülkede tartışma yaratmış durumda. Manchester kentinin İşçi Partili vekilleri, üçüncü aşama sınırlamaların uygulamaya konulmasını desteklemediklerini duyurdular.

Ülkenin kuzeyinde ve orta bölgelerinde daha sert önlemler içeren sınırlama seviyesinin yürürlüğe konulması bekleniyor.

İngiltere’de virüs bulaştırma katsayısı olan R sayısının 1.2 ila 1.5 arasında olduğu değerlendiriliyor. Katsayının 1’in üzerinde olduğu her sayı, vakaların artış halinde olduğunu gösteriyor.

Ülkenin önde gelen uzmanlarından Profesör Peter Horby, vakaların artışa geçmesi sonrası ulusal çapta bir kısıtlamanın olası olduğunu kaydetti

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.