kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3296
EURO
35,0509
STERLIN
40,9387
BITCOIN
$70.764
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İngiltere’de sanatçılardan hükümete “mültecilerin aile birleşimlerinin kolaylaştırılması” çağrısı

İngiltere’de sanatçılardan hükümete “mültecilerin aile birleşimlerinin kolaylaştırılması” çağrısı
28.09.2020
0
A+
A-

İngiltere’de sanatçılar, ülkedeki mevcut yasal düzenlemelerin çocuk mültecilerin aileleriyle kavuşmalarını engellediğine dikkati çekerek, hükümete, “mültecilerin aile birleşimlerinin sağlanması için güvenli ve yasal yollar oluşturulması” çağrısında bulundu.

Ülkenin önde gelen komedyenleri, müzisyenleri ve sinema oyuncularından oluşan 70 kişi, “The Guardian” gazetesine hükümete mültecilerin aile birleşimini kısıtlayan yasalarda değişikliğe gidilmesi çağrısının yapıldığı bir mektup yazdı.

Mektupta, “İngiltere’de bazı çocuklar için çaresizce ihtiyaç duydukları ailelerinden ayrı tutulmak bir gerçeklik. Bu çocuklar savunmasız. Savaş ve zulümden kaçan bu çocuklar, mülteci olarak kabul edildi. Çoğumuzun hayal bile edemeyeceği tehlike yaşadılar. Mevcut aile birleşimi kuralları bu savunmasız çocukların aileleriyle kavuşmasını engelliyor.” ifadelerine yer verildi.

Aktris Olivia Colman, şarkıcı Michaela Coel, komedyen Stephen Fry, tiyatro oyuncusu Helen Mirren ve manken Kate Moss’un da imzasının bulunduğu mektupta, hükümetten mültecilerin İngiltere’ye güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlayacak tedbirlerin alınması ve 18 yaşın altındaki mültecilerin ülke dışında bulunan aileleriyle birleşmelerini kısıtlayan yasalarda değişikliğe gidilmesi talep edildi.

İngiltere’de ailelerinden ayrı yaşayan 3 bin 60 çocuk mülteci bulunuyor

Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) 2019’da yayımladığı verilere göre, İngiltere’de ailelerinden ayrı yaşayan 3 bin 60 çocuk mülteci bulunurken, bu, ülkedeki mülteci oranının yüzde 15’ine denk geliyor.

İngiltere’deki mevcut yasal düzenlemelere göre, ülkeye kabul edilen yetişkin mülteciler 18 yaşın altındaki çocukları ve eşleri için aile birleşimi başvurusu hakkına sahipken, 18 yaşın altındaki mülteciler ise aileleri ve yetişkin kardeşlerinin kendilerine refakat etmesi için başvuru yapamıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.