kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
STERLIN
41,1585
BITCOIN
$70.718
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Trump şimdi de Meghan Markle ve Prens Harry’e karşı

Trump şimdi de Meghan Markle ve Prens Harry’e karşı
24.09.2020
0
A+
A-

İngiliz Kraliyet Ailesi’nden ayrılarak ABD’ye yerleşen Prens Harry ve Meghan Markle çifti, TIME dergisi için kamera karşısına geçerek, “Bu hayatımızın en önemli seçimi. Oy verin” çağrısı yaptı. Evlilik öncesi ABD’de Trump karşıtı olduğu bilinen Markle’ın bu çağrısına ABD Başkanı’ndan tepki geldi.

İngiltere’de Sussex Dükü Presn Harry ve eşi Düşes Meghan Markle, daha özgür olmak ve ekonomik olarak bağımsız olabilmek için kraliyetteki ‘üst düzey’ görvlerini bırakacaklarını açıklamıştı.Resmi olarak 31 Mart 2020’de kraliyetteki görevlerinden ayrılan çift öncelikle Kanada’ya gitmiş ardından da Markle’ın ülkesi ABD’ye giderek Los Angeles kentinde yaşamaya başlamışlardı.Burada Netflix ve pek çok firma ile milyonluk anlaşmalar imzalayan çift sosyal sorumluluk projelerine de bol bol destek verdi.Geçtiğimiz gün ise çift sürpriz bir şekilde TIME dergisi için kamera karşısına geçerek, ‘oy verin’ çağrısında bulundu.

TIME dergisi için çekilen videoda Meghan Markle, “Her zaman olduğu gibi aynı şeyi söylüyoruz. Bu hayatımızdaki en önemli seçim. Bu sefer geçekten öyle” diyerek oy verin çağrısı yaptı. Öte yandan Prens Harry de henüz oy kullanamadığını, Kraliyet Ailesi’nden olduğu için daha önce de hiç oy kullanmadığını ifade etti.İşte bu sözler Trump’ın tepkisini çekti.Basın mensuplarına konuşan Trump konuyla ilgili yönetilen bir soruya “‘Onun hayranı değilim. Bunu söyleyebilirim ki muhtemelen o da bunu duymuştur. Harry’ye bol şans diliyorum çünkü o şansa ihtiyacı olacak” dedi.Kraliyete katılmadan önce ABD’de bir oyuncu olan Markle’ın Trump’a karşı olduğu ve politikalarını desteklemediği biliniyordu.Ancak Prens Harry ilk kez bir seçim hakkında yorumda bulunarak herkesi şaşırttı.İddialara göre daha önce hiç oy kullanmayan ve siyasi görüş bildirmeyen kraliyet ailesi bu durumdan rahatsız oldu.Kraliyette yakın kaynaklar sarayın Harry ve Meghan’ın ‘çizgiyi aştığını’ düşündüklerini belirtti.

Ancak Buckingham Sarayı konu hakkındaki sorulara “Dük kraliyet ailesinin çalışan bir üyesi değil’ diyerek ve yorumlarını ‘kişisel kapasiteyle yapılmış’ olarak tanımladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.