kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5210
EURO
34,7522
STERLIN
40,5862
BITCOIN
$62.851
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

İkinci koronavirüs dalgası, kış ayları yerine gelecek ilkbaharda ortaya çıkabilir

İkinci koronavirüs dalgası, kış ayları yerine gelecek ilkbaharda ortaya çıkabilir
09.09.2020
0
A+
A-

İngiltere’de yer alan Reading Üniversitesi’nde doçent olan Doktor Ben Neuman, ikinci bir koronavirüs dalgasının 2021 ilkbaharına kadar ortaya çıkmayacağını ve soğuk kış aylarının mini bir karantina görevi göreceğini iddia etti.

Kış aylarında insanların vaktinin çoğunu kapalı alanlarda ve fazla kişiyle temas etmeden geçirdiğini aktaran Neuman, atkı ve eldivenlerinde virüse karşı koruyucu bir rol oynayarak virüsün iletimini yavaşlatabileceğini söyledi.

“COVİD-19 SALGINI MEVSİMSEL DEĞİL”

Yeni tip koronavirüsün, grip virüsünün aksine kesinlikle mevsimsel olmadığını belirten Neuman, vaka sayısının kış aylarına göre insanların kendini dışarıya attığı ilkbaharda zirveye ulaşma olasılığının daha yüksek olduğunu söyledi.

VİRÜSÜN KIŞ AYLARINDA ARTMASINDAN ENDİŞE ETMEK YERİNE DAVRANIŞLARA ODAKLANMALI

Bununla birlikte, ikinci bir koronavirüs dalgasının ne zaman ortaya çıkabileceğine dair bir araştırma yapan doçent,virüsün mevsimsel ilişkisi yerine, asıl kaynağı olan toplu etkinliklere yönelinmesi gerektiğini söyledi.

Neuman, “Koronavirüs vakalarının kış aylarında artacağından endişe etmek yerine, potansiyel bir Covid-19 kaynağı olan ve özellikle de maskelerin takılmadığı ve farklı ailelerden insanların bir araya geldiği okul, ofis, parti ve restoran gibi yerlerde, bulaşmaya yol açan davranışlara odaklanın” dedi.

Bununla birlikte Neuman, pozitif testlerin yüzde oranının salgının boyutunu ölçmek için yanlış bir yöntem olabileceğini de sözlerine ekledi:

“Çelişkili bir şekilde, Covid-19 testlerine katılan gripten muzdarip kişiler, potansiyel olarak pozitif testlerin yüzdesini düşürebilir ve bu da yanıltıcı bir şekilde Kovid-19’un azaldığını gösterir. Bu durum pandemiyi izlemek için pozitif oranların tek başına dikkate alınmaması gerektiğinin bir nedenidir.”

Öte yandan, dünya genelinde koronavirüs vakalarının sayısı 28 milyona, ölü sayısı ise 900 bine yaklaştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.