kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5032
EURO
34,9509
STERLIN
40,7202
BITCOIN
$63.946
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı bulutlu
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İngiliz Gazeteci güvenli turizmi yerinde görüp kaleme alacak

İngiliz Gazeteci güvenli turizmi yerinde görüp kaleme alacak
16.08.2020
0
A+
A-

İngiltere’nin önemli gazetelerinden olan The Times ve The Sunday Times da şef seyahat yazarı olan Chris Haslam Türkiye’de ki güvenli turizm hakkında bir makale kaleme alacak. The Sunday Times seyahat yazarı Chris Haslam, önce Bodrum’a geldi, sonra Marmaris’e, Marmaris’ten Fethiye’ye geçecek ve turunu sahil bandını gezerek tamamlayacak.

Turizm tanıtım faaliyetleri kapsamında Türkiye’ye davet edilen İngiltere’nin en çok okunan gazetelerinden The Sunday Times’ın şef seyahat yazarı Chris Haslam, Bodrum’a ve Marmaris’e hayran kaldı.

Turizmde en önemli etkenlerden birinin güvenlik olduğunu ifade eden Chris Haslam, gördüğü kadarıyla Türkiye’nin çok huzurlu, yerli yabancı herkesin burada rahatça tatil yapabildiklerini söyledi.

Chris Haslam’a sorulan gezdiğiniz kadarı ile ne yazacaksınız sorusuna “İlk olarak Bodrumdan başladım, daha öncede ziyaret ettiğim bir bölge. Kesinlikle Avrupa ülkeleri arasında Türkiye yükselişte olduğunu söyleyebilirim. Pandemi süreci çok iyi idare ediliyor. Maske ve hijyen kurallarının camlarda asılı uyarı levhalar olarak kalmadığını görüyoruz. Kurallara uyuluyor ve tüm bunları yazacağım” diye cevap verdi.

“Güvenli turizm sertifikasını reklam olarak düşünmüştüm”

Chris Haslam, “Güvenli turizm sertifikası ile ilgili ne düşünüyorsunuz? sorusuna ise “Dürüst olmak gerekirse önce pazarlama stratejisi sandım sonra gezdiğim otellerdeki durumlara baktım, bilim kurulu üyelerivle sektörün önde gelen isimleri tarafından hazırlandığını gördüm. Sadece 5 yıldızlı oteller değil 3 yıldızlı oteller bile bu sertifikayı almışlar ve tüm kuralları yerine getiriyorlar. Bir de bu sertifikanın her ay yenilecek olması ve gizli denetmenlerin sürekli gezgin halde denetlemesi çok güvenilir. Türkiye bu konuda dünyaya örnek oldu” diye yanıtladı.

İngiltere’nin ve İngilizlerin tatil için Türkiye’yi tercih etme sebeplerini kaleme alacak olan Şef Yazar Chris Haslam eğer gazeteci ve görevli olarak gelmeseydi tatilini geçirmek için kesinlikle yine Türkiye’yi tercih edeceğini belirtti ve İngiliz vatandaşlarına tavsiye etti.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.